Už vieme, ktoré futbalové persóny budú ocenené v Motýli

Už vieme, ktoré futbalové persóny budú ocenené v Motýli

Ján SvrčekŠport24.11.2023

Hoci výsledky 12. ročníka ankety Liptovského futbalového zväzu (LFZ) za rok 2023 budú oficiálne vyhlásené 8. decembra v penzióne Motýľ v Liptovskej Teplej, už sú známe mená ich laureátov.

V Jedenástke LFZ, na základe výsledkov hlasovania, štyri kluby Černová, Važec, Ludrová a Smrečany/Žiar majú po dvoch zástupcov. Po jednom hráčovi dodali Ľubeľa, Liptovské Sliače a Dúbrava. Z lanskej optimálnej zostavy opäť dôveru dostali traja futbalisti Martin Šimun (Smrečany/Žiar), Juraj Záchej (Ludrová) a Martin Labaška (Smrečany/Žiar). Cenu za celkove najlepšieho hráča si premiérovo prevezme Patrik Vierik z Černovej. Na pomyslenom tróne tak vystriedal niekdajšieho aj prvoligového futbalistu Martina Labašku.

Status najlepší tréner „dospelákov“ patrí Jakubovi Kudličkovi, ktorý v lete prevzal mužstvo TJ Máj Černová a vytiahol ho na jesenného majstra Liptova. Z mládežníckych koučov si plaketu prevezme Ivan Čimbora (Kráľova Lehota/Hybe). Tak, ako tradične vyhodnotení budú tiež najlepší arbitry, a to Dominik Jurko a ako rozhodca – talent Richard Baláž.

Jedenástka LFZ 2023: Erik Kravčák (SK Važec) – Erik Alexy (ŠK Važec), Martin Šimun (TJ Družba Smrečany/Žiar), Patrik Vierik (TJ Máj Černová), Matej Vorčák (TJ Máj Černová), Michal Žákovič (TJ Partizán Ľubeľa), Miroslav Demčo (1. OFC Liptovské Sliače), Juraj Záchej (OŠK Ludrová), Patrik Laco (ŠK Agro Baník Dúbrava), Lukáš Lazík (OŠK Ludrová), Martin Labaška (TJ Družba Smrečany/Žiar).

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia