Trénerské hodnotenia po treťom semifinálovom dueli pod ženskými kočmi: Banská Bystrica - Ružomberok 74:33

Trénerské hodnotenia po treťom semifinálovom dueli pod ženskými kočmi: Banská Bystrica - Ružomberok 74:33

Ján SvrčekŠport11.4.2024

Ružomberské basketbalistky po domácom senzačnom víťazstve nad Sláviou Banská Bystrica (69:59), včera v treťom semifinálovom stretnutí Niké extraligy pod Urpínom utŕžili 41 - bodový debakel - 33:74, keď s "pumami" držali krok len v úvodnej štvrtine, ktorá vyznela 17:16 v ich prospech.

"V prvom rade treba zagratulovať Banskej Bystrici, ktorá odohrala úžasný zápas a splnila si svoju povinnosť," vyhlásil bezprostredne po stretnutí tréner hostiek Juraj Suja. "Od soboty sa veľa vecí zmenilo. Stačí sa len pozrieť na našu streľbu trojok, padla nám jedna, pričom pokusov bolo tridsať jeden. Úvodnú štvrtinu hrali dievčatá dobre, koncentrovane, lenže v ďalšom priebehu nám odišiel doskok. V ňom potom začala Bystrica dominovať. V prvom zápase na jej palubovke sme vydržali na doskoku polčas, teraz iba desať minút. Potom sme sa rozpadli ako domček z kariet. Okrem trojok, hráčky netriafali ani spod koša z voľných pozícií."

Z vysokého výprasku kouč Ruže ale nerobil tragédiu. "Nie je dôvod na tento zápas zabudnúť. Musíme prijať, čo sa stalo a s tým žiť. Zobrať si ponaučenie a byť zodpovednejší na doskoku. Takisto naša hra musí mať väčší balans, nielen skúšať streľbu za tri. Nič zvláštne sa neudialo, akurát Bystrica naplnila papierové predpoklady. Svet sa nezrútil. My sme šťastní, že je 1:2 a že v Ružomberku sa hrá ďalšie stretnutie. Už to je veľká vec. Verím, že v sobotu sa ešte nejakým spôsobom zdvihneme a nesklameme našich výborných fanúšikov."

Samozrejme, v domácom tábore včera vládla veľká radosť. "Začali sme nervózne, čo bolo trochu aj prirodzené po tom, ako sme v sobotu hrali v Ružomberku. No potom sme naštartovali naše motory. Takto by to malo vyzerať. Na ihrisku sme si navzájom pomáhali, všetko fungovalo tak, ako sa pred stretnutím povedalo. Na začiatku super robotu pri bránení Jackovecovej odviedla Erika Holíková. Avšak každá jedna hráčka, čo vošla na ihrisko, podala svoj výkon. Bolo to skvelé. Ľudia sa bavili a my sme bavili ich," hodnotila trénerka Slávie Zuzana Žirková.

Foto: facebook Slávia Banská Bystrica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia