Tréneri ružomberského mládežníckeho podhubia

Tréneri ružomberského mládežníckeho podhubia

Ján SvrčekŠport10.8.2024

Mládežnícka sekcia MBK Ružomberok prešla v posledných dňoch viacerými personálnymi zmenami. Na trénerských postoch sa objavili aj nové mená.

V ružomberskom klube už nepokračujú Michal Porubčan, Iveta Bieliková a Jozef Smolek.

Trénerkou družstva junioriek (U 19) sa stala Laura van Dalenová, rodáčka z Holandska, bývalá basketbalistka Slávie Banská Bystrica, kde naposledy bola asistentkou Zuzany Žirkovej pri ženskom družstve. Podobný post už zastávala aj v reprezentácii v kategórii U 20.

Kadetky (U 17) bude mať na starosti Tatiana Gallová, ktorá má za sebou i zahraničné adresy (Nemecko, Rakúsko, Rumunsko) a momentálne sa s našou reprezentačnou „šestnástkou“ chystá ma majstrovstvá Európy.

Anton Panis sa so svojimi družstvami, s ktorými v uplynulej sezóne získal zlato a striebro, posunul o kategóriu vyššie, čiže je koučom starších žiačok (U 15) a žiačok (U 14).

Mladšie a staršie minižiačky (U 12 a U 11), bude mať pod palcom Monika Bogniarová s Radkou Chodákovou, ktorá doteraz trénovala v Dolnom Kubíne (Orava Bas Cats). Prípravky sú opäť zverené Márii Grafovej.

Až tri mládežnícke kolektívy budú štartovať v prestížnej Stredoeurópskej mládežníckej lige (Middle Europen Leaugue). Tu pôjde o kategórie U 14, U 16 a U 18. Medzinárodné konfrontácie sú veľmi cenné pre zbieranie skúseností a výkonnostný rast mladých dievčat,“ uviedol výkonný riaditeľ MBK Ružomberok Miroslav Futo.

Foto: autor, SBA

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia