T. Tišťan plával vo finále na MS

T. Tišťan plával vo finále na MS

Ján SvrčekŠport19.2.2024

V katarskej Dauhe sa včera (18. februára) skončili majstrovstvá sveta v plaveckých športoch. Slovensko na záver dosiahlo veľmi pekný výsledok, keď jeho miešaná štafeta aj s pretekárom Plaveckého oddielu Ružomberok Tiborom Tišťanom (jej ďalšími členmi boli Matej Duša, Liliana Slušná, a Tereza Ivan), si najprv v rozplavbách vybojovala miestenku vo finále a v ňom si časom 3:29,88 min., ktorý znamenal skokovité zlepšenie starého republikového rekordu, vyplávala perfektné 7. miesto. Ako uvádza oficiálna stránka Slovenskej plaveckej federácie, bol to historický moment pre naše plávanie.

Tišťan na svetovom šampionáte štartoval tiež mužskej štafete na 4 x 100 m voľný spôsob, spolu s Matejom Dušom, Richardom Nagyom a Františkom Jablčníkom. Tu slovenský štvorlístok obsadil 17. miesto a takisto v národnom rekorde - 3:24,70 min.

Dvadsaťročný ružomberský talent a zároveň aj obdivuhodný pracant sa v Dauhe predstavil tiež v dvoch individuálnych disciplínach. Na 50 m motýlik si časom 23,65 sekundy o tri stotiny zlepšil svoje doterajšie republikové maximum. Tu študentovi na Univerzite v Tampe na Floride v celkovom poradí v 67 - člennom štartovnom poli patrila 23. priečka, keď od postupu do semifinále ho delilo trinásť stotín sekundy. Na 100 m motýlik sa už Tiborovi tak nedarilo a obsadil 43. priečku za 55,27 sek., pričom za svojim "osobákom" zaostal skoro sekundu.

Foto: facebook slovak.swimmin.sk

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia