Stolnotenisová extraliga

Stolnotenisová extraliga

Ján SvrčekŠport20.2.2024

Družstvo mužov ŠKST Ružomberok v poslednom kole extraligy, nadstavbovej skupiny o 7. - 12. miesto vyhralo nad Michalovcami 6:1 a celkove zo siedmej priečky ide do play - off. Tu sa vo štvrťfinále stretne s Geológom Rožňava, ktorý v hornej šestke obsadil 2. miesto. Prvý duel sa hrá 27. februára v Ružomberku a odveta 2. marca za rožňavskými stolmi.

Víťazstvo nad Michalovcami len z pohľadu na výsledok je jednoznačné, no žiadnu domácu "priamku" ale nešlo. "Stretnutie vôbec nemalo hladký priebeh," konštatoval Andrej Kaššay, ktorý získal tri ružomberské body. "Jednotlivé dvojhry boli veľmi ťažké. Zo šiestich, čo sme vyhrali, štyri priniesli päťsetové bitky, z toho ja som dva zápasy vyhral 3:2. Tentoraz vynikajúco zahral Tobiáš Pindura. Veľmi dobre útočil a všetko mu aj padalo na stôl."

Ženy Ružomberka, ktorým patrí predposledná priečka v aktuálnej extraligovej tabuľke, konečne nastúpili v kompletnom zložení a pripísali si do tabuľky druhé víťazstvo, keď zdolali posledné Trenčianske Jastrabie 6:1. Potom zostali na štíte štvrtých Topoľčian - 2:6. "Prvý zápas bol jednoznačný. Škoda druhého, dievčatá viedli 2:0 a mohlo to byť zaujímavejšie. Topoľčany majú dobrý tím, ktorý sa opiera o mládežnícku reprezentantku Emu Činčurovú, tá získala všetky tri body," uviedol vedúci družstva ružomberských žien Marián Hajas.

Extraliga - muži: ŠKST Ružomberok - ŠKST Michalovce 6:1, Kaššay 3, Pindura 2, Holubčík 1.

Extraliga - ženy: ŠKST Ružomberok - KST Drive Trenčianske Jastrabie 6:1, Majerčíková a Pisarčíková po 2, Kubjatková 1, Majerčíková - Pisarčíková, Ružomberok - ŠKST Topoľčany 2:6, Majerčíková 1, Majerčíková - Pisarčíková.

I. liga muži (skupina východ): MKST Veľké Kapušany - ŠKST Ružomberok B 11:3, Blcha, Pindura, Hodor, TJ Čečehov - Ružomberok B 4:10, Blcha, Mikušiak a Pindura po 2, Hodor a Pilarčík po 1, Mikušiak - Pindura, Blcha - Pilarčík.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia