Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:2

Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:2

Ján SvrčekŠport3.12.2023

O favoritovi zápasu Slovan – Ružomberok je zbytočné hovoriť. Líder tabuľky narazí na deviateho, pričom „belasí“ ťahajú šnúru desiatich víťazstiev v Niké lige. Aj toto stálo v sobotu v jednom celoslovenskom denníku. Áno, pre úradujúceho majstra, navyše v domácom prostredí, hovorilo všetko. Lenže zakopol, pretože tréner Vladimír Weiss, st, nenalinkoval účinný recept na taktiku, ktorú jeho súperovi napísal kouč Oldřich Smetana. Bratislavský tím mal prevahu, miestami aj drvivú, no vyložených šancí bolo menej ako prstov na jednej ruke. Zápas, v ktorom hostia dvakrát viedli sa napokon skončil "egálom" - 2:2

V 5. min. Čavrič si nabehol za ružomberskú obranu, pálil však z veľkého uhla a brankár MFK Frühwald vyrazil loptu na roh. Potom, napriek jasnej prevahe, líder Niké ligy dlhší čas vážnejšie nepohrozil. Naopak V 25. min. Tehelné pole zostalo v šoku. Maslo poslal dopredu dlhý nákop, ktorý našiel Zsigmunda a po prihrávke Luterána, Múdry otvoril skóre - 0:1. V 35. min. bolo vyrovnané, Čavrič po pravej strane potiahol bleskový brejk a Chorvát Tolič nechytateľne trafil sieť – 1:1. Tento stav trval len tri minúty, pretože Chrien, po prihrávke Seleckého, sa bravúrne zorientoval v bratislavskom „veľkom vápne“, keď do role štatistov poslal troch Slovanistov a upravil stav ma 1:2.

Po zmene strán domáci tím zatvoril Ružomberok, lenže dlhšie sa k ničomu vážnejšiemu nedostával. Až prišla 58. min., striedajúci arménsky reprezentant Barseghjan poslal pas dopredu, Čavrič hlavou priťukol loptu Strelcovi, ktorý trafil odkrytú bránu – 2:2. Potom to už bola hra viac – menej na jednu, ružomberskú bránu. Cez kompaktnú obranu hostí sa ale účastník vyraďovacej fázy Európskej konferenčnej ligy nedokázal presadiť, a tak skóre zostalo nezmenené.

Hlasy trénerov

Vladimír Weiss, st. (Slovan): „Bohužiaľ, nezískali sme tri body. Bola u nás cítiť herná únava. Hráči neboli takí silní na lopte ako inokedy a dostali sme lacné góly pri nedôslednom bránení. Mužstvu slúži ku cti, že zápas zvrátilo. Mali sme potom hernú prevahu i nejaké pološance. Ružomberok si vybojoval bod a my sme dva stratili.“

Ondřej Smetana (Ružomberok): „Čakal som ťažký zápas. Vedeli sme, že musíme držať loptu a zamestnávať Slovan smerom dopredu, čo sa v úvodných pätnástich-dvadsiatich minútach nedarilo. Takmer všetky lopty, čo chalani získali, hneď aj odovzdali. A tak nás súper dostával pod tlak. Neskôr situácie po ziskoch boli lepšie a to isté platí tiež o postupnom útoku. Z toho vyústili aj oba naše góly. Druhý polčas už nebol z našej strany aktívny, ani kvalitný smerom dopredu. My sme prišli do Bratislavy bodovať, a tak sme, aj so zreteľom na našu situáciu, zvolili svoj plán, ktorý mal nejaký účel. Odchádzame s bodom, čo si nesmierne vážime.“

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:2 (1:2)

Góly: 31. Tolič, 58. Strelec - 25. Múdry, 38. Chrien. Žlté karty: Tolič - Zsigmund, Šefčík, Luterán. Rozhodovali: Micheľ - Štrbo, Bednár - 2329 divákov.

Slovan: Borjan - Pauschek, Bajrič (74. Kašia), Wimmer, Lovat (85. Zmrhal) - Kankava, Tolič (90. Zuberu), Kucka - Čavrič, Malik (46. Strelec), Marcelli (46. Barseghjan).

MFK: Frühwald - Luterán, Malý, Maslo, Gabriel, Selecký - Lavrinčík, Zsigmund, Múdry (83. Chobot) - Hladík (61. Šefčík), Chrien (69. Boďa).

Foto: tasr

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia