ŠKST len s jednou remízou

ŠKST len s jednou remízou

Ján SvrčekŠport12.10.2024

V stolnotenisovej extralige boli na programe zápasy 2. a 3. kola u mužov, a otváracieho v kategórii žien.

Muži ŠKST Ružomberok po úvodnej domácej prehre s Vranovom nad Topľou (4:6), včera schytali debakel 0:6 od vicemajstra STK Vyhne, keď získali len jeden set a dnes remizovali s Keramingom Trenčín 5:5.

Proti Vyhniam, ktoré sa opierajú o skúseného Čecha Miroslava Horejšího a dvoch veľmi dobrých poľských hráčov Filipa Szymanskeho a Boguslava Koszyka, nemali Liptáci žiadnu šancu. Mrzieť ich však musí len remízový duel proti Trenčínu. „Áno, je to veľké sklamanie. Po Vranove nad Topľou, ďalšia strata, ktorá v konečnom účtovaní môže veľa znamenať. Bol to zápas, ktorý sa mal určite vyhrať,“ konštatoval prvý a najskúsenejší hráč ružomberského družstva Andrej Kaššay. Tobiáš Pindura sa dnes vôbec nechytal, nepridal ani bod. Tiež škoda našich päťsetových prehier so Samuelom Šutiakom. Ja som nad týmto hráčom viedol 2:1 a 8:6 a za stavu 2:2, v poslednom sete 7:4. Jakub Holubčík dokonca 2:0 na sety.“

Ružomberské ženy prehrali v Trenčíne 3:6, keď v domácom tíme v dvojhrách stopercentne zabodovali Monika Marousková a Soňa Krovinová. „Bol to kvalitný a vyrovnaný zápas. Naše dievčatá zahrali dobre. V úvodnej štvorhre otočili stav z 0:2 na 3:2, vzápätí svoj zápas vyhrala Linda Majerčíková, tým sme viedli 2:0. Súperky znížili na 1:2 a potom prišiel duel, ktorý sa napokon ukázal ako kľúčový. Tatiana Bakaiová prehrala päťsetovú bitku s Krovinovou v rozhodujúcom sete na dvanásť. Tým sa zápas zlomil v prospech domáceho družstva, ktorému výrazne pomohla bývalá reprezentantka Soňa Krovinová, pod dievčenským menom Hudecová,“ zhodnotil vystúpenie pod Čákovým hradom Marián Bystričan, ktorý ženy ŠKST koučoval.

EXTRALIGA

Muži: ŠKST Ružomberok – STK Vyhne 0:6, Ružomberok – Keraming Trenčín 5:5, Holubčík a Kaššay po 2, Kaššay – Holubčík.

Ženy: Keraming Trenčín – ŠKST Ružomberok 6:3, Bakaiová a Majerčíková po 1, Bakaiová – Majerčíková.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia