Sedemnásty kraso podnik na ružomberskom ľade

Sedemnásty "kraso" podnik na ružomberskom ľade

Ján SvrčekŠport1.2.2024

Pätnásť ročníkov na Zimnom štadióne S. Mikitu napísala Veľká cena Ružomberka v krasokorčuľovaní. Vlani podujatie rovnakého formátu, aj so statusom Slovenského pohára, sa prvý raz uskutočnilo ako Memoriál Igora Prokopa. Tento víkend (3. a 4. februára) bude to druhýkrát

"Igor Prokop bola našim členom. Bol dlhoročným medzinárodným rozhodcom, ktorý v tejto roly pôsobil aj viackrát na zimných olympijských hrách. Po tom, čo nás náhle opustil v júni 2022, sme sa rozhodli takto si uctiť jeho pamiatku," uviedla riaditeľka ružomberskej súťaže Lucia Vozárová.

Pôjde o dva celodenné maratóny. "V sobotu začíname o 7:45 hod. a program sa skončí o deviatej večer. Nedeľné jazdy sa rozbehnú už o 7:15 hod. a skončiť by sme mali do devätnástej. Momentálne je prihlásených 156 pretekárov, pričom niektorí sa ešte môžu odhlásiť. Ide viac - menej o takú priemernú účasť v rámci Slovenského pohára. Súťaží sa v dvanástich kategóriách," pokračovala L. Vozárová, tiež šéfka poriadajúceho Krasokorčuliarskeho klubu Ruža a dodala: "My budeme mať šesťčlennú zastúpenie - u junioriek Silviu Javorkovú a Sáru Vozárovú, medzi staršími žiačkami Karolínu Javorkovú, u mladších žiačok Luciu Mydlovú, v nádejach sedem a osemročných Olíviu Šmidovú a v kategórii hobby silver junior Alžbetu Kubačákovú."

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia