Sedemnástka na záverečný turnaj pôjde z druhej priečky

"Sedemnástka" na záverečný turnaj pôjde z druhej priečky

Ján SvrčekŠport23.4.2024

Kadetky MBK Ružomberok (U 17) odohrali zápasy predposledného dvojkola ligovej súťaže, nadstavbovej skupiny o 1. – 8. miesto. Družstvo trénerky Ivety Bielikovej v Bratislave zdolalo Slovan 73:42 a v Ivanke pri Dunaji družstvo BK Klokani 77:64.

Slovanu v aktuálnej tabuľke patrí štvrtá priečka, pričom Ivanka je predposledná, siedma, no kládla väčší odpor. „Podľa tabuľky ťažším súperom malo byť bratislavské družstvo, no pre mňa Ivanka nebola dákym prekvapením. Asi pred dvomi mesiacmi tam dali do užívania novú, prekrásnu halu, s čím prišiel aj nový basketbalový entuziazmus. Dievčatá tam trénujú dokonca dvojfázovo,“ vysvetľoval manažér ružomberského družstva a Bielikovej asistent Jozef Smolek.

Mladé ružomberské basketbalistky v tabuľkovej časti súťaže ešte čakajú dve stretnutia v Košiciach – 4. mája proti Young Angels 5. mája s CBK, čiže s prvým a tretím tímom nadstavbovej osmičky. „Áno, ide o veľmi ťažkých súperov. Avšak, už bez ohľadu na tieto výsledky v tabuľke skončíme najhoršie druhí,“ vravel ďalej J. Smolek. Momentálne vedú Young Angels (24 bodov), pred Ružomberkom (23) a CBK Košice (18).

Liptáčky s „anjelkami“ v aktuálnej sezóne v lige trikrát prehrali, v základnej časti doma 62:67 a na východe republiky 68:74 a v nadstavbe vo svojej hale 57:72. „Samozrejme, všetkých nás, vrátane mňa by potešilo víťazstvo nad Young Angels, ale realita je taká, že pravdepodobne nebudeme na nášho najväčšieho konkurenta stačiť. V košickom družstve je veľa hráčok roč. nar. 2007, kým my máme aj o dva-tri roky mladšie dievčatá. Doterajšie vzájomné stretnutia ukázali, že na strane Young Angels je obrovská fyzická prevaha. A s tým, ani s našimi schopnosťami nič neurobíme,“ dodal Jozef Smolek.

Final Eight ligy kadetiek sa začne 2. júna. Ešte predtým, v polovici mája, ružomberské družstvo čaká Final Four Stredoeurópskej mládežníckej ligy (Middle Europen Leaugue) v kategórie U 16 v Košiciach.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia