Sedemnástka a šestnástka MFK vygumovali Žilinu

"Sedemnástka" a "šestnástka" MFK vygumovali Žilinu

Ján SvrčekŠport28.3.2024

Oba tímy mladších dorastencov MFK Ružomberok včera v I. ligy na vlastnej "umelke" zdolali svojich rovesníkov z MŠK Žilina. Skalpy "šošonov" v každej mládežníckej kategórii sú vždy veľmi cenné a nerodia sa ľahko.

Najprv milo prekvapila domáca "sedemnástka", ktorá vyhrala 3:0 a tým najlepším spôsobom sa otriasla z predchádzajúcej prehry (1:4) v Banskej Bystrici. "Z víťazstva sme nadšení. Smelo to môžem vyhlásiť aj za chalanov. V náročnom zápase hráči splnili všetky taktické pokyny. Určite vyskytli sa i chybičky. Tiež boli momenty, keď pri nás stálo šťastie. Zápas zlomil náš prvý gól a situácia pred ním. Najprv súper nevyužil svoju šancu a potom prišla genialita Martina Bačíka, ktorý dostal skákavú loptu, no videl že brankár stojí vysoko a preloboval ho. Tým sa chlapci dostali do menšieho ´laufu´. No upokojil nás až druhý gól," hodnotil tréner ružomberského tímu Filip Sliačan.

"Šestnástka" v ťažkej bitke mala vo svojom strede Filipa Kovácsa, ktorý dvomi nástrelmi zariadil tri body. MFK uspel už vo štvrtom "majstráku" na jar a celkove v piatom kole v rade. "Bol to medzi šestnástkový duel. Ani jedno družstvo si nevytváralo gólové príležitosti, Dostali sme sa do vedenia, keď v strede ihriska sa uvoľnil Kovács a strelou z 25 m nachytal brankára súpera. Ten istý hráč v druhom polčase z priameho kopu zvýšil na 2:0. Potom sa stretnutie už iba dohrávalo, bez nejakého vzruchu pred bránami. Hostia boli lepší na lopte, my sme zase mali zaujímavejšie prechody a brejky," uviedol kormidelník domáceho tímu Tadeáš Lacko.

I. liga - mladší dorastenci U 17: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 3:0 (0:0), Bačík 2, Mrva, U 16: Ružomberok - Žilina 2:0 (1:0), Kovács 2.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia