S kapitánom víťaza pohára M. Zsigmundom

S kapitánom víťaza "pohára" M. Zsigmundom

Ján SvrčekŠport2.5.2024

Ešte ani neviem, čo sa stalo. Stále to vstrebávam. Ale asi som veľmi šťastný.“ To boli úvodné slová kapitána ružomberských futbalistov Mareka Zsigmunda po včerajšom triumfe vo finále Slovnaft Cupu v Košiciach nad Trnavou – 1:0.

Bol to taký typický náš zápas. Dali sme šťastný gól a žiadny sme nedostali. Vyhralo sa 1:0 a priebeh už nikoho nebude zaujímať. Trnava nás trochu zatlačila, mala viac z hry. My sme si počkali na našu šancu. Veril som, že keď nejaká príležitosť príde, tak ju premeníme. Tak sa aj stalo. V najdôležitejšom momente. A tak sme šťastní,“ vravel ďalej 27 – ročný stredopoliar MFK.

Stretnutie sa hralo pred veľmi peknou návštevou (8764 divákov), pričom tribúny vkuse dávali o sebe vedieť. Chcem sa poďakovať našim fanúšikom, boli úžasní. Maximálne nás podporovali,vzdal hold všetkým, čo merali cestu na východ republiky šéf ružomberskej kabíny.

Liptáci gólom do šatne zatvorili úvodné dejstvo, čo bol určite dôležitý psychický doping. „V prvom polčase vzplanuli aj vášne. Takže v kabíne sme sa snažili trochu upokojiť. Do druhej polky sa išlo s cieľom neinkasovať. Možno sme mali tiež trochu šťastia. Ale hlavne, že sa vyhralo a máme pohár. O mesiac sa nikto nebude pýtať, ako to bolo,“ pokračoval Zsigmund.

Keď sa Ružomberok prvý raz stal víťazom Slovenského pohára v roku 2006, takisto zdolal Trnavu, vtedy po bezgólovej remíze v riadnom i v nadstavenonm čase na penalty, bol kapitánom mužstva Marek Sapara. „V utorok mi ´Sapi´ volal, že nám drží palce. Chcel, aby sme vyhrali, aby nebol už posledný kapitán, čo získal pohár, aby mu už všetci dali pokoj. Som rád, že sme splnili jeho želanie,“ dodal Marek Zsigmund a na diaľku pozdravil bývalého slovenského reprezentanta Mareka Saparu.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia