Ružomberský stánok bude praskať vo švíkoch

Ružomberský stánok bude praskať vo švíkoch

Ján SvrčekŠport5.8.2024

Keď 3. augusta 2017 futbalisti MFK Ružomberok v 3. predkole Európskej ligy hostili anglický FC Everton (0:1), hlásateľ oznámil, že stretnutie sleduje 4752 divákov. Tiež oficiálne bolo uvedené, že štadión pod Čebraťom (vôbec prvý raz) bol vypredaný. Už dnes však možno jednoznačne povedať, že vo štvrtok (8. augusta), keď Ruža v úvodnom zápase 3. kole Konferenčnej ligy privíta chorvátsky Hajduk Split opäť bude „plný dom“.

Aj zápas 2. predkola Európskej ligy Ružomberok – Trabzonspor mal skvelú návštevu – 4544 divákov. „Teraz je záujem ďaleko väčší,“ povedal nám marketingový manažér ružomberského klubu Peter Mičko. V sobotu nás z Ticketportalu informovali, že všetky vstupenky sú vypredané. Keďže v určitých prípadoch išlo len o rezerváciu, tak niektoré sa uvoľnili, no včera a dnes dopoludnia si ich ľudia zakúpili. Uvidíme, koľko lístkov, ešte zostane z našej rezervy. Tie by boli k dispozícii v utorok, prípadne aj v stredu (6. a 7. augusta) v našej pokladni na štadióne od 13:00 do 16:00 hod. Z tohto dôvodu sme dnes ani vlastný predaj neotvorili.“

Hajduk Split, ktorý bude bývať v hoteli Park v Dolnom Kubíne, si zvolil netradičný predzápasový režim. V stredu nebude mať v Ružomberku ani tlačovú konferenciu, ani tréning. Všetko si to „odbije“ ešte doobeda doma. Chorvátska výprava si deň pred zápasom akurát príde obzrieť štadión.

Hajduk Split je 6 – násobný majster Chorvátska a osemkrát vyhral národný pohár. Nateraz jeho posledným úspechom je zisk Chorvátskeho pohára v predchádzajúcej sezóne. Trénerom Hajduku od začiatku aktuálnej sezóny je Talian Gennaro Gattuso. Mužstvo vo svojom strede má aj dve futbalové legendy – Ivana Perišiča a Ivana Rakitiča. V jeho tíme (zatiaľ) hral len jediný Slovák, a to Karol Praženica.

Ružomberskí futbalisti v prípade zdolania chorvátskej prekážky by sa v ďalšom kole stretli s úspešnejším z dvojice FC Noah (Arménsko) – AEK Atény FC (Grécko). Tak o tom rozhodol dnešný žreb vo švajčiarskom Nyone. Prvý zápas by Liptáci hrali vonku.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia