Ružomberské kočky získali skalp obhajcu zlata

Ružomberské "kočky" získali skalp obhajcu zlata

Ján SvrčekŠport4.5.2024

Futbalistky MFK Ružomberok dnes vo svojom domovskom stánku v Ľubochni zdolali úradujúceho majstra Spartak Myjava 3:0.

Domáci tím ešte v 79. min. viedol 3:0, ale potom dovolil hostkám zápas zauzliť. „Dobre sme vedeli, že dievčatá nečaká nič jednoduché, a tak sme sa aj na zápas pripravovali. Naše družstvo išlo na ihrisko s jasným zámerom, stretnutie trojbodovo zvládnuť. Takto boli i hráčky nastavené vo svojich hlavách. Po prvom, viac – menej vyrovnanom polčase, sa viedlo 1:0. Výborne sme vstúpili do druhej polovice. Padol druhý i tretí gól do myjavskej siete. Lenže v závere sme súperky vlastencom vrátili do zápasu. Bolo to vo fáze, keď už Spartak pôsobil dosť znechutene. Po tomto momente sa ´kočky´ na chvíľu opustili a Myjava rýchlo aj druhý raz skórovala. Avšak ohromnou vôľou a bojovnosťou sa nám podarilo stretnutie úspešne dotiahnuť do konca,“ hodnotil tréner domáceho tímu Jaroslav Súkeník.

Na čele tabuľky, skupiny o titul je naďalej Myjava, ktorej náskok pred druhým Ružomberkom, ktorý má jeden zápas k dobru, sa stenšil na päť bodov. Tretí Slovan Bratislava „vykopal“ o sedem bodov menej ako MFK a odohral o jeden „majstrák“ viac. „Stále sme v hre o titul a všetko máme vo svojich rukách. Dievčatám som povedal, že treba vyhrať aj ostatné stretnutia a skončia na prvom mieste. Ak by sa dnešný duel nebol víťazne zvládol, už by prípadné zlato bolo iba v teoretickej rovine,“ doložil Jaroslav Súkeník.

MFK Ružomberok - Spartak Myjava 3:2 (1:0)

Góly: 29. R. Žihlavníková, 52. Hrúziková, 59. Maslová - 79. (vlastný (Kovalíková), 81. Kramlíková.

Ružomberok: Králiková - L. Žihľavníkova, Bruníková, Harezníková, Adamčiaková (77. Ogureková), Kovalikova, Pivarníková, Hrúziková, R. Žihlavníková (64. Sirejová), Maslová (74. Húsková), Havalec.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia