Ružomberské kočky rabovali v hlavnom meste

Ružomberské "kočky" rabovali v hlavnom meste

Ján SvrčekŠport20.4.2024

Futbalistky MFK Ružomberok dnes vo svojom druhom zápase v nadstavbovej časti I. ligy žien, skupiny o titul dosiahli veľmi cenné víťazstvo, keď v Bratislave zdolali domáci Slovan 3:1.

Pred týmto kolom bol ružomberský tím na druhom mieste so štvorbodovým náskokom pred tretími Bratislavčankami, ktorým v posledných dvoch ročníkoch patril vicemajstrovský titul, a to po štyroch sezónach, čo sa stali republikovými šampiónkami.

Liptáčky pri Dunaji od 35. do 72. min. prehrávali 0:1, no potom v rozpätí dvanástich minút dokázali výsledok otočiť na svoju stranu. Áno, sú to veľmi dôležité tri body, ale ťažko sa rodili,“ začal svoj pohľad na zápas tréner hostiek Jaroslav Súkeník. „Prvý polčas bol celkove rozháraný, navyše inkasovali sme lacný gól. Po nakopnutej lopte do šestnástky hráčky nedosledovali akciu, spoliehali sa na brankárku, no tej vypadla lopta z rúk a po dorážke skončila v našej sieti. Domáce družstvo potom ožilo, no my sme mali do prestávky tri čisté šance, ktoré zostali nevyužité. V druhom polčase Erika Zjarová medzi našimi žrďami zložila reparát. V úvodných pätnástich minútach, keď sa výsledok mohol zlomiť, podržala svoj tím, zlikvidovala dva samostatné nájazdy. Potom prišli naše chvíle, boli to naozaj tri krásne góly. Dievčatá bojovali a šliapali až do konca, za čo boli odmenené. Sami sa tiež presvedčili, že aj takýto náročný duel dokážu zvládnuť.“

Vlani ženská Ruža medzi republikovou elitou skončila tretia. Dnes urobila dôležitý krok minimálne k zisku druhej priečky. Na prvú Myjavu, ktorá obhajuje titul, „baby“ strácajú päť bodov a na „belasé“ má plus sedem bodov. „Už pred sezónou som povedal, že zase sa chceme aspoň o kúsok posunúť vyššie,“ dodal Jaroslav Súkeník.

Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 1:3 (1:0)

Góly: 35. Sleziaková – 72. Hrúziková, 74. Havalec, 83. Kovalíková.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia