Ružomberok vycestuje do Michaloviec

Ružomberok vycestuje do Michaloviec

Ján SvrčekŠport16.2.2024

Zajtra (17. februára) v 20. kole Niké ligy predposledné Michalovce s nulou v kolónke výhier a so šiestimi bodmi (za remízy) o 15. hod. nastúpia proti ôsmemu 24 - bodovému Ružomberku. Pod Zemplínom počas zimy kabínu opustili piati hráči a zároveň aj prišiel rovnaký počet nových. Do jari mužstvo vstúpili tesnou prehrou (1:2) v Podbrezovej. Ružomberok po zimnej prestávke získal skalp tretej Trnavy (1:0). Prvá vzájomná konfrontácia týchto súperov na konci septembra pod Čebraťom sa skončila bez gólov. Vtedy MFK Zemplín prvý raz viedol tréner Peter Struhár, po tom, čo na tomto poste vystriedal Mareka Petruša.

Minulú sobotu ste zdolali tím zvrchu tabuľky, no teraz zavítate k súperovi z jej opačného pólu, ako to vnímate, bude aj iná taktika? - znela naša prvá otázka na trénera ružomberského mužstva Ondřeja Smetanu.

"Priznám sa, že takto nad zajtrajším zápasom neuvažujem. Stretnutie beriem ako každé iné vonku. Určite nás čaká náročné prostredie a súper, ktorý musí vyhrať. Hrá totiž o život. No my sa na to pripravujeme. K zápasu pristupujeme rovnako, ako naposledy proti Trnave."

Určite ste si Michalovce dôkladne zmapovali, čo na ich adresu možno povedať?

"Mužstvo sme si pozreli vo viacerých zápasoch. Tak, ako každý súper sa snaží prečítať a naštudovať nás, podobne i mi jeho. Až na ihrisku uvidíme, ako sa to podarilo, ako to bude fungovať."

Možno v určitej výhode je tréner Zemplínčanov Peter Struhár, keďže dve sezóny pôsobil v Ružomberku a viacerých vašich hráčov dôkladne pozná, čo vy na to?

"Áno, nejakú rolu to môže zohrať, lenže aj my máme odsledovaný jeho tím. Jedna vec je posun nejakých informácií a druhá realita, teda výkon hráčov v samotnom zápase. Ako oni naše myšlienky premietnu na ihrisku a ako ich tiež obohatia o svoju invenciu, nápady, kreativitu."

Čo by ste chceli, aby mužstvo z predchádzajúceho kola si prenieslo do Michaloviec?

"Do takéhoto uvažovania by som sa radšej nepúšťal. Čaká nás úplne iný zápas. Proti Trnave sme ukázali veľa dobrých vecí, na ktorých sa dá stavať. Samozrejme, chceme, aby ich v našej hre bolo ešte viac. Beriem to ako nejaký vývoj, ktorý potrebuje tiež svoj čas. Verím, že chlapci budú ukazovať čoraz viac pozitívnych vecí. Nič sa však nedeje cez noc, preto treba byť aj trpezliví. Určitý štandard, ako sa chceme prezentovať, mužstvo ukázalo. No teraz by sme ho mali posúvať."

Doterajšia bilancia súperov v najvyššej súťaži z pohľadu MFK: 14 výhier, 11 remíz, 2 prehry, skóre 47:20.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia