Pre Kraislovú neznámou bola len ukrajinská pivotka

Pre Kraislovú neznámou bola len ukrajinská pivotka

Ján SvrčekŠport13.8.2024

Dve hráčky po uplynulej sezóne basketbalovú Ružu opustili – Alexandra Buknová (už sa aj dohodla na novom angažmáne s konkurenčnými Piešťanskými Čajkami) a Viktória Havranová. Rovnako dve mená sú aj v kolónke príchodov – Terézia Kraislová z Piešťan a Ukrajinka Jevgenia Putrová.

Družstvo trénera Juraja Suju má za sebou prvý týždeň spoločnej prípravy na novú sezónu. „Samozrejme, bola som plná očakávania, že čo ma čaká, hoci po skončení predchádzajúceho extraligového ročníka som už s dievčatami absolvovala nejaké tréningy. Jedinou novou hráčkou pre mňa bola Jevgenia Putrová. Zatiaľ prebieha všetko fajn. Hneď na úvod nám tréner priblížil základné veci a princípy, na ktorých chce stavať,“ uviedla Kraislová.

Prvý tréningový týždpriniesol takú všehochuť. Boli sme v hale, na takisto sa behalo, či naháňala sila s ´kondičákom“ Michalom Matulom. Beriem, že aj behy sú v tomto období potrebné, hoci nie je to nič príjemné. Ak chcete byť dobre pripravení na sezónu, musíme všetko zvládnuť. Ešte sú pred nami dva náročné týždne. Hore ide aj intenzita,“ vravela 20 – ročná basketbalistka.

S „pomarančovým čudom“ začínala v Novom Meste nad Váhom a potom už vážnejšie kroky robila v Starej Turej. Do piešťanskej kabíny prvý raz vstúpila v lete 2020 ako 16 – ročná. Keďže doposiaľ Terézia bola prakticky stále doma, teraz urobila vážny krok vo svojom podkošovom živote. „Mám rada výzvy a toto je jedna z ďalších v mojej kariére,“ vyhlásila bývalá mládežnícka reprezentantka.

Momentálne sa ružomberská rozohrávačka venuje len basketbalu, ale na jeseň už prídu aj školské povinnosti, keď začne ukrajovať z tretieho semestra na Fakulte zdravotníctva Katolíckej univerzity v Ružomberku.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia