Po troch nastrieľaných stovkách, na východ k CBK

Po troch nastrieľaných stovkách, na východ k CBK

Ján SvrčekŠport11.10.2024

Zajtra (12. októbra) je na programe 5. kolo Tipos extraligy basketbalistiek. Ružomberčanky o 17:00 hod. nastúpia v Košiciach proti CBK.

Liptovský kolektív zatiaľ rozbil tri „papierovo“ slabšie tímy – vonku Trenčín (125:18) a Ivanku pri Dunaji (114:34) a na svojej palubovke Šamorín (107:26).

Košické družstvo má v tabuľke tri víťazstvá (s BK ŠK UMB Banská Bystrica - 78:64, s Trenčínom – 94:45 a v Ivanke pri Dunaji – 86:57) a jednu prehru (s Young Angels – 50:86).

CBK nepatrí do extraligovej špičky, ale predstavuje vyšší level, než boli doterajší súperi MBK. „Družstvo má tri výhry, takže treba byť ostražití a koncentrovaní, aby sme si nič neskomplikovali,“ vyhlásil tréner ružomberských žien Juraj Suja. „Až v zápase sa ukáže, aká je aktuálna sila košického tímu. Samozrejme, od dievčat budem vyžadovať, aby stopercentne plnili stanovené úlohy. No, to platí vždy."

V tejto chvíli ešte nie je isté, či Ružomberok v zápise bude mať deväť, alebo osem hráčok. „Okrem dlhodobých maródok, tiež, pre problémy s kolenom, necestuje Dominika Dorková. Momentálne je chorá Oľga Jackovecová, takže uvidí sa, či nastúpi,“ dodal Juraj Suja.

Ostatné stretnutia 5. kola: Piešťanské Čajky – BK AS Trenčín, ŠBK Šamorín – BK ŠK UMB Banská Bystrica, Slovan Bratislava – Young Angels Košice.

V stredu (16. októbra) ružomberské družstvo vo svojej Koniarni čaká o 18:00 hod. dohrávka 2. kola proti Slovanu Bratislava.

Foto: MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia