O. Smetana: Chalani dvakrát inkasovali po situáciách, ktorým sa dalo predísť

O. Smetana: Chalani dvakrát inkasovali po situáciách, ktorým sa dalo predísť

Ján SvrčekŠport10.10.2024

Včerajšie stretnutie 3. kola Slovnaft Cupu FK Podkonice – MFK Ružomberok (2:3), za mrholenia a dažďa, sa pomaly (od 55. min. bol nerozhodný stav 2:2) blížilo k penaltovému rozstrelu, ktorý býva už skôr lotériou. V 85. min. sa však český útočník Jan Hladík stal spasiteľom favorita. A žiadna senzácia v Banskej Bystrice nevybuchla.

Už pred Hladíkovým gólom mužstvo malo niekoľko príležitostí, z ktorých mohlo prísť rozhodnutie. Vôbec sme však nemali dopustiť takýto komplikovaný vývoj skóre. Chalani dvakrát inkasovalo po situáciách, ktorým sa dalo predísť. Hoci aj počasie treba brať do úvahy a hlavne stav ihriska. Na takejto hracej ploche sa môže stať kde – čo. Tiež treba uznať, že Podkonice majú futbalovú kvalitu,“ vrátil sa k duelu kouč ružomberského mužstva Ondřej Smetana.

Liptáci od 25. min. viedli, keď strelou spoza šestnástky, ktorá sa odrazila od žrde, skóroval Luterán. O prvý šok pre prvoligistu sa postaral v 42. min. Očenáš a o druhý, ešte väčší, v nadstavenom čase úvodného dejstva bývalý futbalista Ružomberka Peter Maslo. „Po štandardke domáci na ťažkom teréne pretlačili loptu, ktorá nám tam padla, do siete. To sa môže stať. No horšie, že predtým sme prepadli v jednoduchom súboji. Išlo to chybu, ktorú nesmiete spraviť,“ uviedol šéf ružomberskej lavičky k druhej ujme.

Dnes dopoludnia ružomberskí futbalisti sa stretli na poslednom tréningu v tomto týždni a po ňom do nedele dostali voľno, aby si oddýchli fyzicky i psychicky.

V pondelok (14. októbra) sa mužstvo opäť zíde, aby odštartovalo mikrocyklus zameraný na domáci ligový duel proti Dunajskej Strede, ktorý sa uskutoční 19. septembra o 15:30 hod.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia