O. Smetana (aj) o prvopolčasovom dizajne

O. Smetana (aj) o prvopolčasovom dizajne

Ján SvrčekŠport10.3.2024

Ružomberské mužstvo v prvej štyridsaťpäťminútovke zápasu úvodného kola nadstavbovej časti Niké ligy so Slovanom Bratislava (0:1), pôsobilo trochu zakríknuto, bez väčšej ofenzívnej odvahy. Aj keď ohromné nasadenie, či dôraz v osobných súbojoch, mali vysoké parametre. Po návrate zo šatní sa obraz hry zmenil a domáci futbalisti v istých pasážach dokonca dominovali. No nestačilo to na vyrovnanie, na zisk aspoň bodu.

Tréner Liptákov Ondřej Smetana, ktorý už za krátky čas pod Čebraťom presvedčil, že je veľký stratég a detailista, po zápase objasnil dve polčasové podoby svojho tímu.

"Slovan má značnú kvalitu, hráčov, ktorí na ihrisko prinášajú veľký nadštandard. My sme chceli stretnutie viesť trpezlivo. Aj posunúť ho do druhej polovici nerozhodnuté," vravel ružomberský kouč. "Prvý polčas bol tiež o vyčkávaní a trochu o taktickej bitke s ťažkým súperom. Myslím si, že nebolo by úplne ideálne od úvodnej minúty sa pustiť do futbalu hore - dole. Neprišla síce najlepšia ofenzívna trojka Slovana, no dalo sa predpokladať, že Kuckom sa súper bude snažiť o prečíslovanie a behať za našu obranu. To sa aj bratislavskému mužstvu v prvej časti darilo. My sme vedeli, že sa nemôžeme otvoriť, roztiahnuť, ale trpezlivo čakať. A v druhom polčase dobre prestriedať a priniesť na trávnik ďalšiu našu kvalitu, ktorú máme vzhľadom na široký káder. Bohužiaľ, ešte pred prestávkou sme inkasovali. Hostia to urobili veľmi dobre, kvalitne, no mali sme si tú akciu ustrážiť."

Ujma do šatne, úplne z poslednej akcie, bola mimoriadne nepríjemná. Našťastie šokujúca len pre domácich fanúšikov. Hráči sa cez prestávku z nej otriasli a vyleteli na majstra. Napriek územnej prevahe sa ale veľmi ťažko hľadali možnosti aspoň na pootvorenie obranných vrátok "belasých".

Smelo možno povedať, že medzi tímom, ktorý si skupinu o titul vybojoval v hodine dvanástej, ba možno minútku po nej, so slovenským suverénnom, to bola rovnocenná partia. A opäť v súboji so Slovanom na ružomberskom štadióne sa zišla vyše dvojtisícová návšteva.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia