O. Smetana aj o potrebnej kvalite vo finále

O. Smetana aj o potrebnej kvalite vo "finále"

Ján SvrčekŠport9.8.2024

Do odvety musíme ísť s hlavou hore. Pred dvomi polčasmi je to relatívne slušný výsledok,“ konštatoval po včerajšom bezgólovom „egále“ s chorvátskym Hajdukom Split ružomberský kouč Ondřej Smetana.

Druhé stretnutie sa uskutoční 15. augusta na Štadióne Poljud o 21:00 hod. „Očakávam, že v domácom prostredí bude Hajduk otvorenejší a viac útočiť. My potom môžeme otvárať okná v jeho defenzíve. No zároveň pôjde o omnoho ťažší zápas, než bol domáci. Mužstvo sa dostane pod väčší tlak, aj zásluhou kulisy na tribúnach. To však k tejto fáze pohárovej súťaže patrí. Split pravdepodobne v prvom stretnutí čakal lepší výsledok, čo zase môže nám zahrať do kariet. Hoci otvorene si treba priznať, že väčšie šance sú na strane súpera. A takisto boli aj pred prvým duelom. Verím, že do odvety chalani tiež pôjdu sebavedomo,“ vravel ďalej šéf ružomberskej lavičky.

Opäť sa skloňovala aj koncovka Liptákov. „Treba sa na to pozrieť z dvoch strán. Za pozitívum považujem, že hráči sa dokážu do šancí dostávať. Avšak, tam potrebujeme mať väčšiu kvalitu. V mnohých situáciách, už aj v predfinálnej fáze, sme zbrklí a potom ich nedotiahneme, čo je obrovská škoda. Lenže v porovnaní so súbojmi s Trabzonsporom, hlavne s domácim zápasom, sme miestami videli už našu väčšiu skúsenosť, predovšetkým pri prechodoch smerom dopredu,“ vysvetľoval Smetana.

Všetci sme sa mohli presvedčiť, že európske poháre sú iný level, než bežné zápasy v našej lige. Oveľa väčšia je intenzita na ihrisku v porovnaní s tou, čo sa stretávame v domácej súťaži. Pri nej sa chalani musia sústrediť na každú prihrávku, aut, či zakladanie akcie. A keď sa už dostanú do finálnej fázy, zase majú menej času ako v ligových stretnutiach,“ dodal Ondřej Smetana.

Z výkonu Ruže v súboji so súperom, ktorý potvrdil, že je silný s loptou, musel mať jej fanúšik len príjemné pocity. Smelo možno povedať, že chlapci na trávnatom koberci nechali všetko, že šliapali na doraz.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia