Nová posila Ruže už má za sebou tri zahraničné angažmány

Nová posila Ruže už má za sebou tri zahraničné angažmány

Ján SvrčekŠport8.8.2024

Mladá ukrajinská basketbalistka Jevgenia Putrová, ktorá s MBK Ružomberok podpísala ročný kontrakt, má vo svojom športovom životopise ako poslednú adresu uvedený škótsky tím Caledonia Gladiators. Avšak nebolo to jej jediné zahraničné pôsobisku.

Doma, na Ukrajine som hrávala do pätnástich rokov. Potom nasledovali tri sezóny v Španielsku a jedna v Rumunsku,“ prezradila 191 cm vysoká pivotka.

Dvadsaťročnú hráčku, ktorá svoju krajinu reprezentovala na viacerých mládežníckych majstrovstvách Európy (naposledy v kategórii U 20), potešilo, že v tíme má aj dve svoje krajanky – Oľgu Jackovecovú a Ana Kaliuzhnu. Aspoň sa s nimi po rusky dohovorím. Veľmi mi to môže pomôcť, keďže zo slovenského jazyka neovládam žiadne slová. Možno časom sa nejaké na mňa nalepia.“

Na Slovensko rodáčka z Kyjeva zavítala s ambíciou ďalej sa výkonnostne posúvať. „Som u dobrého trénera, chcem sa naučiť nové veci, získať ďalšie dôležité návyky a zlepšovať sa. A samozrejme, najhlavnejšie sú výsledky družstva,“ povedala Jevgenia Putrová.

Foto: facebook

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia