Nevyužitá oslabovka Trnavy

Nevyužitá oslabovka Trnavy

Ján SvrčekŠport5.5.2024

Včera v repríze pohárového finále Spartak Trnava (konečne), po desiatich súťažných zápasoch vyhral nad MFK Ružomberok 1:0.

Domáci futbalisti mali od začiatku prevahu a neustále hrozili. V 38. min. ale prišli o vylúčeného Ďuriša, čo mala byť voda na ružomberský mlyn. Spartak až do konca musel ťahať bez jedného muža, lenže výsledok zostal nezmenený. Prvý raz sa, za pôsobenia trénera Ondřeja Smetanu stalo, že mužstvo viac než polčas hralo presilovku.

Hlavný kouč hostí nezakrýval menšie rozčarovanie z toho, ako jeho tím s početnou výhodou naložil. „Čakal som, že súpera ´zmačkneme´, že si vytvoríme tlak, že chalani sa budú dostávať do šancí, že pred domácou bránou bude viac ´závaru´, že Trnavu budeme prehrávať a prídu aj vyložené pozície. Preto došlo tiež striedaniam a ku trochu typologickým zmenám v zostave. Žiaľ, my sme neboli schopní sa dostávať cez blok Spartaka. Chýbali strely, šance, boli sme pomalší, nepresní. Jednoducho, veľké sklamanie,“ konštatoval Smetana.

Tri dni predtým kolektív spod Čebraťa dosiahol úžasnú métu, primát v Slovnaft Cupe a samozrejme, aj oslavovalo sa. Preto s nejakým útlmom bolo možné rátať. „Vieme, čo chlapci mali za sebou a v akom čase sa ligové stretnutie hralo, no všetci sme profíci. Boli sme nastavení uspieť, lenže na ihrisku to tak nevyzeralo. Trnava sa po pohárovej prehre zmobilizovala, lepšie bola na zápas nachysta a zaslúžene vyhrala,“ vravel ďalej lodivod hostí.

Ružomberok od 27. min. prehrával 0:1, po štandardke a hlavičke Zeljkovića. Čakalo sa, že v druhej polke roztvorí svoje ofenzívne perute. „Cez prestávku bol apel na hráčov, že treba využiť prečíslenie. Byť aktívni, dostávať sa za súperovu obranu, lenže to sa nedarilo,“ dodal Ondřej Smetana.

Včera sa tak skončila ružomberská šesťzápasová ligová séria bez bodovej nuly, ktorú mužstvo odpálilo po domácej prehre 0:1 (8. marca) na svojom štadióne s bratislavským Slovanom.

Do skončenia Niké ligy ročníka 2023/2024 ešte zostávajú dve kolá. Najbližšiu sobotu (11. mája) Ruža privíta Žilinu, ktorá včera na Tehelnom poli zdolala Slovan 3:2 a na záver (18. mája) vycestuje k majstrovi.

Foto: facebook Spartak Trnava

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia