Neobvyklá kombinácia

Neobvyklá kombinácia

Ján SvrčekŠport30.3.2024

Domáci hráč Adam Tučný bol asi hlavnou postavou včerajšieho zápasu futbalovej Niké ligy MFK Ružomberok - DAC Dunajská Streda (1:1). V pozitívnom, no i v negatívnom zmysle. Na ihrisko prišiel po prestávke, keď vystriedal Samuela Šefčíka. Po štvrťhodine krásne nechytateľnou ľavačkou z priameho kopu, ponad múr vyrovnal, ale päť minút pred naplnením riadneho hracieho času sa pre neho stretnutie skončilo, keďže hlavný rozhodca Lukáš Dzivjak ho vylúčil.

Asi zmiešané pocity, čo poviete? - znela otázka na nášho reprezentanta do 21 rokov, ktorý mimochodom býva v Dunajskej Strede, kde aj s "koženou" začínal.

"Ešte nikdy som nezažil takúto situáciu. Neviem, či sa mám tešiť z gólu, alebo byť sklamaný z červenej karty. Veru, sú to také zmiešané pocity."

Poďme najprv k vašej siedmej presnej trefe v našej najvyššej súťaži. Ako by ste ten moment popísali?

"Netajím, na ihrisko som išiel s tým, aby som strelil gól, aby som mužstvu pomohol vyrovnať, čo sa aj podarilo. Priamy kop som zobral na seba, veril som si. Podarilo sa mi aj dobre loptu trafiť."

Čo poviete k prvému a druhému polčasu?

"Zápas sme začali veľmi dobre. Prevaha bola na našej strane, viac sme boli pri lopte. Ku koncu polčasu nás Dunajská Streda trošku zatlačila. Do druhej polovice zase naše mužstvo lepšie naskočilo. Myslím si, že tento úsek by sme si zaslúžili vyhrať."

Po návrate z kabín bol zápas trochu vyhrotený, nervózny, čo poviete?

"S Dunajskou Stredou, ktorá je nepríjemným súperom, bývajú takéto stretnutia. Avšak myslím si, že všetko sa dialo v rámci fair-play, že nebolo tam nič nešportové."

Ako ste videli stret s Brunettim, po ktorom prišla červená karta?

"Nechcem sa k tomu dáko vyjadrovať. Ten, kto rozumie futbalu, tak vie, ako to malo dopadnúť."

Tretí duel s DAC - om v lige a zase výsledok 1:1, ako to vnímate?

"Je to zaujímavé. Dunajská Streda je silný tím. Myslím si, že diváci videli dobrý futbal."

Bod napokon beriete?

"Ťažko povedať. Bol to zápas, v ktorom, podľa mňa, my sme mali prevahu. Ale každý bod je cenný."

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia