Návrat k poslednému zápasu sezóny

Návrat k poslednému zápasu sezóny

Ján SvrčekŠport25.4.2024

Ružomberské basketbalistky včera (24. apríla) v druhom zápase o 3. miesto v Niké extralige ročníka 2023/2024 vyhrali v Šamoríne 64:49 a získali bronzové medaily. Ružomberok, ako jediný tím v našej najvyššej súťaži žien ani raz nebol bez „kovu“. Včera išlo o šiesty bronz. Reprezentant dolného Liptova bol štrnásťkrát majstrom Slovenska a v dvanástich sezónach vicemajstrom.

Ruža včera síce nezopakovala svoj výkon z domáceho duelu (84:44), ale bez akejkoľvek zápletky splnila rolu favorita. Samozrejme, čakala sa krajšia bodka za uplynulou sezónou.

Dve stretnutia o tretí „flek“ boli rozdielne ako noc a deň. „Ťažko povedať, čo sa stalo,“ rozhovorila sa Viktória Havranová, ktorá v MBK odtiahla päť extraligových sezón a včera bol to jej posledný zápas, keďže chce sprobovať niečo nové, zahraničný angažmán. „Miestami to vyzeralo tak, že víťazstvo už berieme ako samozrejmosť. Navyše, vedelo sa, že Šamorín bude oslabený o jednu zo svojich kľúčových hráčok, o Simonu Marcovú. Neviem, či sme sa príliš neuspokojili. To všetko sa premietlo na ihrisko a naozaj, len šesť-sedem minút náš výkon bol nejaký konštantný. Určite tento zápas nebol z našej strany dobrý. Mali sme veľa strát, veľa zbrklých rozhodnutí. To, že vám nepadá, sa môže stať. Bohužiaľ, my sme ani nebránili. A to bol kameň úrazu.“

Z nášho pohľadu absentoval aj zdravý drajv, väčší herný apetít a energia. „Myslím si, že trochu chýbal aj entuziazmus. Nebola na našej strane vidieť potrebnú dravosť, priebojnosť. Škoda, mohla som mať vydarenejšiu rozlúčku, kriticky priznala basketbalistka, ktorá 29. apríla dovŕši 24 rokov.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia