Na ružomberskej umelke dve víťazstvá

Na ružomberskej "umelke" dve víťazstvá

Ján SvrčekŠport10.3.2024

Starší dorastenci MFK Ružomberok prvoligovú jar otvorili domácim víťazstvom nad MFK Zemplín Michalovce (3:2). Od 65. min. na tabuli svietil "egál" (2:2) a keď sa naplnil riadny hrací čas, už to vyzeralo, že trojbodový cieľ nebude naplnený. Napokon o výsledku sa rozhodla až 91. min., keď Daniel Lopušek bol faulovaný v michalovskej šestnástke a Guliano Antonio Marek premenil nariadenú penaltu.

"Treba priznať, že z našej strany to nebol dobrý zápas. Po 8 - týždňovej súťažnej prestávke chlapci nezačali tak, ako sme si predstavovali. V prvom polčase im chýbali hlavne koncentrácia a rýchlejšie kombinačné akcie. V druhom už naše družstvo ukázalo viac bojovnosti a chcenia. Som rád, že chalani šliapali až do konca a dočkali sa vytúženého tretieho gólu," hodnotil tréner ružomberskej "devätnástky" Miroslav Droppa.

V I. lige žien bolo na programe tretie jarné a celkove 16. kolo. Druhý tím tabuľky MFK Ružomberok zdolal Trenčín 2:0, keď do vedenia išiel v 19. min. Na potvrdenie víťazstva sa ale potom dlhšie čakalo.

"V prvom polčase naše zámery viazli, aj kvôli ľahkým stratám lôpt. Aspoň že sa do prestávky využila jedna štandardka. V druhej polovici náš tlak pokračoval, akurát škoda viacerých, aj čistých, nevyužitých šancí, a tak výsledok bol otvorený až do 81. min, keď z pokutového kopu skórovala Darina Hrúziková. Zápas sme však mali oveľa skôr zatvoriť. Trikrát naše hráčky išli sami na bránu," vravel kouč ružomberských dievčat Jaroslav Súkeník.

I. liga - starší dorastenci U 19: MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 3:2 (1:1), 31. Pavlík, 61. Lopušek, 90. Marek (z 11 m) - 38. Musák, 65. Koval.

I. liga - ženy: MFK Ružomberok - AS Trenčín 2:0 (1:0), 19. Krivačková, 81. Hrúziková (z 11 m).

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia