MBK sa rozlúčil s Buknovou a Havranovou

MBK sa rozlúčil s Buknovou a Havranovou

Ján SvrčekŠport5.5.2024

Nedávno sa skončila jedna extraligová sezóna pod ženskými košmi. Už je však isté, že v družstve ružomberských basketbalistiek ďalšiu nepridajú dve obvodové a kľúčové persóny – doterajšia kapitánka Alexandra Buknová a Viktória Havranová.

Určite bol to väčší posun vpred, než som čakala. Aj celkove, pretože je zo mňa nielen iná hráčka ako pred tromi rokmi, no aj úplne iný človek. No cítila som, že už zase treba zmenu. Trénerovi Jurajovi Sujovi a manažérovi Radoslavovi Popelkovi som skôr povedala o svojom úmysle. Počas tejto ružomberskej etapy som sa tiež naučila nebáť nových výziev a vysokých cieľov. Veľmi si vážim všetko, čo mi dal Ružomberok, no chce to zase dáku novú iskru,“ uviedla k ukončeniu svojho angažmánu v MBK Ružomberok, odchovankyňa liptovského klubu, ktorá sa na starú adresu vrátila v lete 2021 po dvoch rokoch strávených v nemeckom SV Halle Lions a BK ŠKP 08 Banská Bystrica.

Havranová mala šesť rokov ružomberskú registračku. „Ako hráčka Nitry, som chcela ísť študovať na Zdravotnícku fakultu Katolíckej univerzity v Ružomberku. Vždy som túžila po odbore fyzioterapie. Lenže tréner Juraj Suja mal poskladané družstvo na novú sezónu. Napriek tomu k prestupu došlo a prvý rok som hrávala za ružomberské ´béčko´ prvú ligu a zároveň som hosťovala za extraligový Poprad. Potom som už bola členkou družstva ružomberských žien,“ vysvetľovala „Viki“. „Môj vnútorný pocit mi hovoril, že je čas sa niekde posunúť. Za všetko, čo som v MBK prežila, som vďačná, veľa mi to dalo a verím, že takto získaný potenciál využijem aj v ďalšej kariére.“

Všetky ostatné hráčky by mali v ružomberskom tíme pokračovať. Už viac – menej je tiež istý príchod jednej novej tváre.

Čo sa týka najvyššej súťaže žien, veľmi intenzívne sa pracuje na spoločnom formáte I. česko-slovenskej ligy a to už od súťažného ročníka 2023/2024.

Foto: autor, facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia