M. Ulík v silnej spoločnosti na pódiu

M. Ulík v silnej spoločnosti na pódiu

Ján SvrčekŠport22.4.2024

Včera (21. apríla) na úvodných pretekoch Slovenského pohára XCO MTB, s medzinárodným statusom C1 UCI, v Drozdove Matej Ulík z Liptovskej Osady skončil v kategórii elite v konkurencii 46 jazdcov z ôsmich krajín na druhom mieste, s deväťsekundovou stratou na víťazného Poliaka Filipa Heltu.

Vyšlo to azda až na očakávanie. Konkurencia bola kvalitná, takže pred štartom som nevedel, s čím rátať. Žičili mi tiež podmienky. Pretekalo sa na náročnej, trochu aj blatistej trati. Na takomto okruhu sa cítim ako doma. Od začiatku až do konca som šliapal na druhej pozícii,“ vravel 27 – ročný člen českého Expres CZ-Scott Team – u Kolín, ktorý si pripísal cenných štyridsať bodov do rankingu.

Pred týždňom sa Ulík v chorvátskej Pule, kde skončil trinásty, po predchádzajúcej dvojtýždňovej maródke, necítil dáko komfortne, no včera to bolo úplne iné. „Už prišla formu. Uvidíme ako sa to bude vyvíjať ďalej. Najbližší víkend ma čakajú dva štarty tiež na podujatiach C1 UCI v Srbsku,“ dodal náš reprezentant v horskej cyklistike.

Z výsledkov – kategória elite: 1. Helta (Poľ.) 1:26:50,2, 2. Ulík (Slov.) 1:26:59,2, 3. Horný (Bel.) 1:27:08,0.

Foto: facebook

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia