Laura van Dalen popri juniorkách aj asistentkou pri družstve žien

Laura van Dalen popri juniorkách aj asistentkou pri družstve žien

Ján SvrčekŠport8.9.2024

V súťažnom ročníku 2022/2023 ako kapitánka priviedla Sláviu Banská Bystrica k zisku strieborných medailí v Niké extralige basketbalistiek. V uplynulej sezóne bola pri ďalšom vicemajstrovskom titule „púm“, no už v roly asistentky hlavnej trénerky Zuzany Žirkovej. Pred niekoľkými dňami Laura van Dalen vykročila na svoju ďalšiu trénerskú misiu. V MBK Ružomberok prevzala družstvo prvoligových junioriek (U 19) a zároveň pôsobí aj v pozícii asistentky pri ženách, u hlavného kouča Juraja Suju.

„Oslovil ma výkonný riaditeľ ružomberského klubu Miroslav Futo. Najprv sme sa dohodli na spolupráci pri juniorkach a po ďalších debatách sa moje pôsobenie rozšírilo aj o extraligový tím žien,“ objasnila svoj príchod do centra dolného Liptova rodáčka z Holandska, ktorá vyrastala v Košiciach, kde aj vnikala do basketbalových tajov.

Laura van Dalen má za sebou bohatú hráčsku dráhu pod deravými košmi i už nošu trénerských skúseností. „Za tie roky, aj popri tom, ako som ešte aktívne hrala, som si prešla takmer všetkými mládežníckymi kategóriami, od prípravky až po U 23 a zároveň som pôsobila ako asistentka trénera pri dievčenských reprezentačných výberoch Slovenska U 15, U 18 a U 20,“ prezradila nám.

Momentálne päť dievčat z juniorskej kategórie, a to Mária Štefančová, Danica Ďuratná, Nina Oravcová a Alexandra Remenárová a Dominika Dorková sa pripravujú s ´áčkom´ a ďalšie sa stretávajú v rámci mojej tréningovej skupiny. Juniorky budú v zápasoch, podľa možností pendlovať medzi svojou vekovou kategóriou a ženami. V U 19 je tiež príležitosť pre kadetky, ktoré o kategóriu vyššie môžu zbierať cenné skúsenosti,“ vravela ďalej nová persóna v štruktúrach basketbalovej Ruže.

Mám už kde – čo za sebou, aj viacero klubov, avšak každá sezóna je pre mňa nová výzva. Je to práca s novými hráčkami a v ´áčku i s novým trénerom,“ dodala Laura van Dalen.

Foto: facebook

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia