Kráľovská hra ovládne kulturák v Liptovských Sliačoch

Kráľovská hra ovládne "kulturák" v Liptovských Sliačoch

Ján SvrčekŠport24.4.2024

Vlani na Štefana Liptovské Sliače boli dejiskom 36. ročníka najstaršieho šachového podniku na Slovensku Kapustnicového turnaja. Tento rok sa v najväčšej obci Ružomberského okresu rozhodli oprášiť niekdajšiu tradíciu ďalšieho podujatia na 64 políčkach – turnaja FIDE Open Liptovské Sliače. Ten sa vracia po deväťročnej pauze. V sále Kultúrneho domu v Liptovských Sliačoch pôjde o trojdňový formát, od piatka do nedele (26. – 28. apríla).

FIDE Open sa dlhšie tešil peknému záujmu, napríklad pri 3. roč. sa zišlo 126 hráčov. Naposledy v roku 2015 sme však mali len 37 účastníkov, čo nás vtedy odradilo ďalej pokračovať. Teraz ma niektorí členovia nášho šachového klubu ´ukecali´, aby sme to opäť skúsili. Nuž, išli sme do toho a začali zháňať aj sponzorov, vysvetľoval riaditeľ oboch sliačanských turnajov Jozef Dvorský.

Šachistov čaká osem kôl, pričom v piatok a v nedeľu každý odohrá po dve partie a v piatok dokonca štyri. Otvorenie 16. apríla je naplánované na 13:15 hod. a potom sa už rozbehne hrací maratón. V sobotu a v nedeľu je začiatok od ôsmej hodiny. „Prihlásených máme vyše sto šachistov, čo považujem za veľmi pekné číslo. Medzi nimi je po päť Poliakov a Čechov. Tiež je tam Ukrajinec, Rumun, Holanďan a dokonca aj Číňan,“ dodal pred štrnástou kapitolou FIDE Open Liptovské Sliače J. Dvorský.

Foto: Jozef Dvorský

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia