Kočky sa do hracieho kolotoča vrátia až 13. apríla

"Kočky" sa do hracieho kolotoča vrátia až 13. apríla

Ján SvrčekŠport3.4.2024

Futbalistky MFK Ružomberok mali v sobotu (6. apríla) vykročiť do nadstavbovej skupiny o titul v Trnave. Všetko je ale inak. "Sú nejaké reprezentačné zrazy, a tak naše stretnutie bolo odložené na 8. mája. To znamená, že zápasová pauza sa dievčatám predĺži na tri týždne. Najbližšie, 13. apríla, doma privítame MFK Dukla Banská Bystrica," informoval nás tréner liptovského kolektívu Jaroslav Súkeník a dodal: "Je to strašne dlhá prestávka počas sezóny. Chceli sme teraz v sobotu odohrať prípravné stretnutie proti Katoviciam, ale pravdepodobne to nevyjde. Azda táto výluka bude aj na niečo prospešná, dievčatá sa aspoň môžu dať zdravotne dokopy. Nuž uvidíme."

Na jar v základnej časti ženská Ruža tri zápasy vyhrala, jeden remizovala (s Petržalkou 1:1) a jeden prehrala (na Myjave s úradujúcim majstrom 1:3). "Ani raz sme neboli kompletní. Na každé stretnutie vybehla iná zostava. Dosť nás kvárili zranenia. Mrzí ma deľba bodov s Petržalkou. Nad takýmto súperom sa malo vyhrať šesť-sedem nula. Duel s Myjavou bol úplne otvorený. Tak, ako skončil trojbodovo pre domáci tím, rovnako mohol priniesť remízu i naše víťazstvo. Nerád sa vyjadrujem k rozhodcom, no je to ťažké, keď vám pískajú dvaja bývalí hráči Myjavy. Nezaintresovaní videli pri dvoch góloch Spartaka ofsajd," uviedol k doterajšej jari kouč žien spod Čebraťa.

V tabuľke skupiny o 1. - 5. miesto pred nadstavbou tróni na čele Myjava (47 bodov), pred Ružomberkom (42), Slovanom Bratislava (38), Trnavou (30) a Banskou Bystricou (27). "Chceme byť úspešní. Ja vždy vravím, že minimálnym cieľom je nepodliezť latku. Keďže vlani to bola tretia priečka, určite horšie nechceme skončiť. Vždy sa však treba pozerať dopredu a zlepšovať sa," povedal pred ôsmimi kolami nadstavbovej časti Jaroslav Súkeník.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia