Finále Slovnaft Cupu: Ružomberok - Trnava 1:0

Finále Slovnaft Cupu: Ružomberok - Trnava 1:0

Ján SvrčekŠport1.5.2024

Dnes v Košickej futbalovej aréne vyvrcholil 55. ročník Slovenského pohára. Futbalisti MFK Ružomberok vo finále zdolali Spartak Trnava 1:0 a po osemnástich rokoch druhýkrát získali cennú trofej.

Aj keď fanúšikovia Ruže prišli vo veľmi peknom počte, jednoznačnú prevahu v hľadisku mali priaznivci Spartaka, čo pretavili aj do väčších decibelov. Maximálne sa však snažila aj ružomberská družina.

Trnava začala zhurta. Už v 15. sek. mal obrovskú príležitosť Daniel, ale vychytal ho Frühwald. Po následnom rohovom kope, tesne vedľa pravej žrde Liptákov hlavičkoval Kóša. V 5. min. zblízka nad mieril Zeljkovič. Tým ale úvodný nápor „bílych „andelov“ sa skončil a hra sa viac – menej vyrovnala.

V 14. min. kvôli dymovnici v trnavskom sektore rozhodca Kružliak na chvíľu stretnutie prerušil.

V závere prvého dejstva delovku z diaľky vyslal Procházka, ale minula ružomberský cieľ. Úplne na konci nadstavenej dvojminútovky pri nevydarenej „malej domov“ Šuleka, zlyhal aj brankár Takáč a Tučný rozjasal sektor MFK – 1:0.

Po zmene strán, v 54. štipľavý projektil na ružomberskú bránu vyslal Ofori a Frühwald bravúrne loptu vytlačil nad brvno. V 62. Procházka zo siedmich metrov pálil nad. O desať minút ten istý hráč už z nebezpečnej parkety trafil bránu, ale Frühwald bol na mieste.

V závere Spartak pritlačil, aj to pred bránou MFK "horelo", ale udatní bojovníci spod Čebraťa odolali a v ich tábore vytryskol obrovský gejzír radosti.

MFK Ružomberok – Spartak Trnava 1:0 (1:0)

Góly: 45. Tučný. Žlté karty: Zsigmund – Koštrna, Paur, M. Ďuriš. Rozhodovali: Kružliak – Ferenc, Vitko.

Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš (67. Maslo) – Luterán (79. Jackuliak), Lavrinčík, Zsigmund (74. Múdry), Selecký – Hladík (74. Gerec), Chrien, Tučný (66. Domonkos).

Trnava: Takáč – Šulek (60. Paur), Koštrna, Kóša, Mikovič – Zeljkovič (74. Štefánik) – Daniel, Ofori, Procházka (74. Bukata, 89. Poznar), Azango – M. Ďuriš.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia