Dve víťazstvá, akurát šestnástka na Duklu nestačila

Dve víťazstvá, akurát "šestnástka" na Duklu nestačila

Ján SvrčekŠport24.3.2024

V I. dorasteneckej lige včera futbalové tímy spod Čebraťa si zmerali sily so svojimi rovesníkmi z MFK Dukla Banská Bystrica a na body to vyšlo v pomere 6:3.

Starší dorastenci pridali tretí trojbodový nástrel v rade, keď na vlastnej "umelke" vyhrali 3:1. "Z Bystrice sme trochu mali aj obavy, veď naposledy doma zdolala druhý Slovan Bratislava a predtým vyhrala v Petržalke. Chlapci však veľmi dobre zápas zvládli, od začiatku až do konca bol pod ich kontrolu. Hostia až závere skórovali z penalty," uviedol k stretnutiu spokojný hlavný kouč ružomberskej "devätnástky" Miroslav Droppa.

Ružomberská "šestnástka" uspela vonku, na ihrisku v Radvani - 3:1, pričom v 6. min. prehrávala 0:1. "V úvodnej polke naše zámery nevychádzali. Domáci na nás vyleteli a rýchlym gólom išli do vedenia. Cez prestávku došlo k zmenám v hernom pláne i v rozostavení. A práve Jakub Skypala, ktorému sme zmenili post, dva razy skóroval. Od stavu 1:2 sme už prevzali iniciatívu a súpera vpredu do ničoho nepúšťali," stručne zhodnotil tréner hostí Tadeáš Lacko.

Z troch celkov naprázdno vyšli mladší dorastenci U 17, vzhľadom na vývoj stretnutiam, s príliš krutou prehrou - 1:4. "Úvodná polovica prvého polčasu bola vyrovnaná, lenže potom sa nám zranil stopér Maximilián Smolko a bolo treba zareagovať i s preskupením postov. V závere polčasu domácim padli dva zlepené góly. Cez prestávku sme si vraveli, že musíme zvýšiť aktivitu, viac sa dostávať do šancí. Avšak hneď z prvého protiútoku, po našej štandardnej situácii, Bystrica zvýšila na 3:1 a potom pridala aj štvrtý gól," konštatoval kormidelník MFK Filip Sliačan.

I. liga - starší dorastenci U 19: MFK Ružomberok - MFK Dukla Banská Bystrica 3:1 (2:0), 11. a 52. Jendroľ (1 z 11 m), 37. Filipiak, mladší dorastenci U 17: Banská Bystrica - Ružomberok 4:1 (2:1), Páltik, U 16: Banská Bystrica - Ružomberok 1:3 (1:0), 46. a 52. Skypala, 79. Baláž (z 11 m).

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia