Duel v Turecku očami trénera J. Suju

Duel v Turecku očami trénera J. Suju

Ján SvrčekŠport22.11.2023

Basketbalistky MBK Ružomberok dnes podvečer tureckom Kayseri prehrali s tímom Melikgazi o 25 bodov (58:83), keď stretnutie 5. kola skupinovej fázy Európskeho pohára FIBA bolo otvorené iba do polčasovej prestávky (43:35).

Dobre sme do zápasu vstúpili, lenže od začiatku obrana nefungovala podľa našich predstáv. V druhej ´polke´, keď si súperky vybudovali väčší náskok, sa stretnutie akurát dohrávalo, čo ma mrzí, pretože v predchádzajúcich zápasoch sme hrýzli až do konca. Teraz to dievčatá už v tretej štvrtine zabalili,“ rozhovoril sa bezprostredne po tureckom vystúpení tréner Ruže Juraj Suja.

V úvodnej dvadsaťminútovke slovenský pohárový zástupca viac – menej stíhal s favoritom, no potom už v takomto móde pridal iba miniúsek v tretej desaťminútovke. „Celý prvý polčas sme sa dobre držali, no škoda, že nie obranou, ale vďaka útoku. Lenže potom sme prestali dávať koše a hráčky už ani nebránili tak ako dovtedy,“ vravel ďalej J. Suja.

Definitívne o osude duelu rozhodla tretia perióda (25:12). „Kľúčový bol celý zápas, no v tejto časti sme nevedeli dať kôš a na druhej strane domáci tím ubrániť. Hráčky si nepomohli ani faulami a celkove nekládli taký odpor, akoby sme si želali. Takisto individuálne výkony boli slabé. Žiaľ, aj také sú zápasy. Ukázalo sa, že nie sme tak skúsené družstvo, že po dvoch týždňoch zápasovej pauzy, budeme tam, ako predtým. Zároveň však treba povedať, že málokto si vie čo len predstaviť, že proti akej obrovskej kvalite tie naše dievčatá hrali. Takisto ale treba povedať, že u nás môže a musí byť všetko lepšie. Na palubovke nebol taký zápal, ako zvykneme mať. To mi chýbalo,“ dokončil svoje hodnotenie kouč ružomberského družstva.

Foto: fiba

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia