Druhý dôležitý nástrel A. Seleckého

Druhý dôležitý nástrel A. Seleckého

Ján SvrčekŠport7.4.2024

"Fantázia. Sme za to vďační." Takto po včerajšom stretnutí 4. kola nadstavbovej skupiny o titul futbalovej Niké ligy MFK Ružomberok - Spartak Trnava (2:1), reagoval na víťazný gól Matúša Malého v poslednej sekunde nadstaveného času krajný bek Liptákov Alexander Selecký.

"Prežívame obrovskú radosť. Vyhralo sa nad Trnavou, ktorá je nie náhodou druhá v tabuľke. Na zápas bola veľmi dobre pripravená, čo aj celý čas potvrdzovala. Hlavne v prvom polčase nám zatvárala priestory, aké v iných stretnutiach vieme využívať. V prvej polke sme si s tým nevedeli dať rady. Cez prestávku sa v šatni povedali nejaké veci, zmenil sa systém, čo tiež pomohlo. Súper to asi nečakal. Prišli striedajúci hráči a s nimi aj kvalita. Potom sa podarilo prelomiť obranný blok hostí. Padol prvý gól, ktorý nás nabudil a dodal vieru vo víťazstvo. Myslím si, že v druhej ´polke´ sme už dobre zareagovali na taktiku súpera. Trnava asi nerátala s našim novým rozostavením," opisoval duel náš reprezentant do 21 rokov.

Selecký bol autorom veľmi dôležitého otváracieho gólu stretnutia v 56. min. "Oliver Luterán hádzal dlhý aut, presne takéto už dlhšie trénujeme s našim kondičným trénerom Jozefom Kapláňom, takže je to aj jeho zásluha. Na zadnej žrdi sa lopta dostala ku mne. V danej chvíli som nad ničím nepremýšľal, len som to napálil a padol gól," vravel šťastný strelec.

Včera to bol druhý gólový nástrel tohto mladíka, ktorý svojho času prišiel do centra dolného Liptova z Banskej Bystrice. Prvý raz skóroval 2. marca 2024, keď proti Podbrezovej deväť minút pred koncom rozhodol o trojbodovom zisku (2:1). Bolo to pri jeho štyridsiatom prvoligovom štarte "Áno, dovtedy som góly nedával," pritakal už stabilný článok ružomberskej základnej jedenástky. "Je však jedno, komu sa podarí skórovať. Hlavne, že sa vyhrá."

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia