Druhé víťazstvo Smetanovej družiny na jar

Druhé víťazstvo Smetanovej družiny na jar

Ján SvrčekŠport17.2.2024

V 20. kole Niké lige futbalisti MFK Ružomberok vyhrali v Michalovciach 1:0, keď jediný gól padol na začiatku nadstavenej prvopolčasovej trojminútovky z penalty, ktorú premenil Martin Boďa.

Takže aj po dnešnej sobote platí, že mužstvo zo Zemplína si nevymazalo nulu v kolónke víťazstiev. Naopak v ružomberskej kabíne sa siedmy raz oslavoval trojbodový zisk, z toho štvrtý pod taktovkou trénera Ondřeja Smetanu. "Počas celého zápasu sme boli dominantnejší, pričom Michalovce sme nepúšťali do žiadnej šance. Naopak my sme hrozili najmä po rýchlych kontrách a už v prvom polčase sme mali súperovi odskočiť a stretnutie rozhodnúť. Určite zaslúžené víťazstvo," konštatoval asistent ružomberského trénera Peter Tomko.

Hostia, ktorý týždeň predtým získali trnavský skalp, otvorili duel ofenzívnym drajvom. V 3. min. Chrienovu strelu vyrazil brankár Frelih a vzápätí michalovská obrana zblokovala aj Lavrinčíkovu dorážku. O chvíľu na to Hladík vystrelil k žrdi a zase bol na mieste Frelih. V 21. min. zase vážnejšie pohrozil domáci Marcin, avšak Frühwald medzi liptovskými žrďami všetko vyriešil. O osude stretnutia rozhodol faul Veremejeva na Hladíka a úspešne zrealizovaný pokutový kop Boďu. Po zmene strán sa už skóre nezmenilo.

Povedali po zápase

Peter Struhár, tréner Michaloviec: "Vedeli sme, že to bude náročný zápas, lebo Ružomberok má fyzicky zdatných hráčov, čo bolo od prvých minút vidieť. Chceli hrať jednoducho a získať prevahu hlavne v strednej vertikále. Ružomberku sa ťažko dávajú góly, čo sa potvrdilo aj dnes. Mal aj viac vyložených šancí ako my, hlavne v prvom polčase. Gól sme nedali, hostia áno, takže zaslúžene vyhrali."

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Brzdilo nás nepremieňanie šancí, zopár situácií hráči nedotiahli do konca. Do vedenia sme mohli ísť aj skôr a zápas by bol pre nás pokojnejší. Súper bol nebezpečný, hral rýchlo dopredu a vypracoval si viaceré zaujímavé situácie.. Našťastie sme ho celý zápas držali na dištanc od našej brány. Druhý polčas bol živelný z oboch strán, hralo sa hore-dole a stratilo to kompaktnosť. Som rád, že sme vzadu udržali nulu a vyhrali."

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 0:1 (0:1)

Gól: 45.+ Boďa (z 11 m). Žlté karty: Danko, Veremiejev, Bahi, Arevalo, Adekunle - Chrien, Mojžiš, Lavrinčík. Rozhodovali: Kišš - Roszbeck, Halíček - 849 divákov.

Michalovce: Frelih - Šimko, Dzocenidze, Volanakis, Veremiejev (46. Bahi) - Šimamura, Karasiuk (70. Žofčák), Danko (62. Ramos) - Marcin, Arevalo (75. Adekunle), Jánošík (62. Niarchos).

Ružomberok: Frühwald - Gabriel, Malý, Mojžiš - Luterán, Lavrinčík, Zsigmund, Selecký - Hladík (73. Gerec), Boďa (64. Chobot), Chrien (82. Múdry).

Foto: TASR

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia