Detský drobizg pod deravými košmi

Detský drobizg pod "deravými košmi"

Ján SvrčekŠport12.9.2024

Dnes (12. septembra) sa v areáli Fitnes centra California na Klačne konali majstrovstvá Ružomberka základných škôl v 3x3 minibasketbale.

Podujatie sme zorganizovali prvý raz, preto taký dlhý názov. Ešte nemáme oficiálnu skratku,“ začal odľahčene riaditeľ turnaja a predseda poriadajúceho Street basket klubu Ružomberok Ľudovít Beťko. „Oslovili sme všetky základné školy v meste. Päť z nich poslalo svoje družstvá. Celkove v štyroch kategóriách sme mali 31 tímov, ktoré odohrali vyše 60 zápasov.“

Všetko sa stihlo bez jedinej dažďovej kvapky, naopak aj s lúčmi slnka. „Máme za sebou vydarenú akciu. Bola radosť toľko ´decák, okolo 130, vidieť v plnom nasadení v tomto krásnom areáli na štyroch regulárnych ihriskách. Každý na vlastné oči videl, že tých žiačikov to baví. Vďaka patrí aj učiteľom, čo prišli so svojimi výbermi. Zamerali sme sa na deti od sedem do jedenásť rokov. Možno niektorí chlapci si nájdu aj cestu do nášho novovzniknutého klubu, čo bol tiež jeden zo zámerov vydareného dopoludnia, pokračoval Beťko.

Na otázku, či sa dnes začala písať aj nová turnajová tradícia Ľudovít Beťko odvetil: „Momentálne som plný emócií, takže bolo by pekné sa takto pravidelne stretávať. Ak to rovnako vyhodnotia školy a ochota bude aj u členov nášho klubu prečo nie.“

Z výsledkov: 3 – roč.: 1. Ruža basket (ZŠ Klačno), 2. BC ZŠ (ZŠ Bystrická cesta), 3. Bubliny (ZŠ Zarevúca), 4 – roč.: 1. Oliverovci (ZŠ sv. Vincenta), 2. Samovci (ZŠ sv. Vincenta), 3. Superštvorka (ZŠ Sládkovičova), 5 – roč.: 1. ZŠ BC (Bystrická cesta), 2. Martinovci (ZŠ sv. Vincenta), 3. Daudovci (ZŠ sv. Vincenta), 6. – roč.: 1. GB 1 (Sládkovičova), 2. Futbalisti (ZŠ Klačno), 3. ZŠ BC (Bystrická cesta).

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia