Ďalšia edícia dlhodobej tenisovej súťaže na Klačne

Ďalšia edícia dlhodobej tenisovej súťaže na Klačne

Ján SvrčekŠport10.4.2024

V roku 2010 správca kurtov v areáli Fitness centra California v Ružomberku Milan Sekera spustil prvý diel Ružomberskej tenisovej ligy. V roku 2021 prišiel zakladateľ tejto tradície pre rekreačných vyznavačov "chlpatej loptičky" s novým formátom, aj s väčším záberom, ktorý nadviazal na tie predchádzajúce, s názvom Liptovská tenisová liga.

"Už v pondelok (15. apríla) začíname 4. ročník Liptovskej tenisovej ligy. Evidujeme zatiaľ rekordný záujem. Preto m mužskej dvojhre budú po dve druhé a tretie ligy a tiež dve ligy vo štvorhre mužov. Ľudí tento projekt čoraz viac oslovuje. Takto nehrajú kamaráti, či známi len medzi sebou. Tu majú možnosť stretnúť sa s inými súpermi. Často si vymenia tiež kontakty a dohodnú ďalšie zápasy," vysvetľoval M. Sekera.

Prvá liga mužov má (zatiaľ) osem účastníkov, druhá sedemnásť a tretia jedenásť. Žien sa prihlásilo šesť, mužských deblov je desať a šesť zmiešaných.

"Kurty sme otvorili už 26. marca. Prvý raz takto zavčasu. Záujem je značný, poobede a večer sú všetky zväčša obsadené," informoval nás ďalej šéf "antuky" na Klačne a dodal: "Opäť pripravíme aj dva pravidelné turnaje. V polovici júna vo štvorhrách a začiatkom septembra vo dvojhre."

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia