D. Urbanová si posunula osobnú trojkovú latku

D. Urbanová si posunula osobnú trojkovú latku

Ján SvrčekŠport26.3.2024

Basketbalistka MBK Ružomberok Dominika Urbanová aktuálnu extraligovú sezónu, kvôli zlomenine ruky, začala až 16. decembra 2023 domácim duelom proti Šamorínu. V svojom treťom stretnutí 13. januára 2024 proti BK AS Trenčín (115:21) dosiahla osobné strelecké maximá medzi ženami - 32 bodov (za 20:29 min.) a šesť trojok. Potom sa však na dosť dlhý čas odmlčala. Výraznejšie do štatistík opäť prehovorila až teraz, v odvetnom štvrťfinálovom extraligovom dueli v Košiciach s Young Angels (98:67), keď jej padlo sedem (!) trojok a celkove 27 bodov.

"Čo sa týka trojkových košov, je to môj osobný rekord," konštatovala 23 - ročná, 172 cm vysoká dievčina. "Verím, že aj v ďalších zápasoch play - off budem takto pokračovať, že už sa to zlomilo. Bolo to azda aj o celkovej pohode. Mala som skvelé pozície na zakončenie. Určite ide o povzbudenie a získanie väčšieho sebavedomia na to, aby som brala na seba otvorené strely."

Košická rodáčka na jeseň zápasovo "stála" dva a pol mesiaca. Do plnohodnotného tréningového procesu, vrátane kontaktov, sa vrátila na konci lanského novembra. "Netajím, problémy s návratom boli ťažšie, ako som si predstavovala. Keďže vyradila ma pravá, strelecká ruka, musela som sa na tréningoch spoliehať len na tú slabšiu. A to je úplne niečo iné. Ešte viac sa však prejavili celkove resty v príprave. Chýbali mi zápasové situácie, nacvičované na tréningoch, či herné zručnosti. To sa ukázalo i v samotných stretnutiach keď rozhodnutia v určitých momentoch nie vždy boli správne. Ťažko som sa do toho dostávala. Proste, všetko so všetkým súviselo. Azda si už teraz budem aj viac veriť," odkryla trochu svoje vnútro Dominika Urbanová.

Foto: Young Angels Košice, facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia