D. Ťapaja mrzela premenená jedenástka DAC - u

D. Ťapaja mrzela premenená jedenástka DAC - u

Ján SvrčekŠport31.3.2024

Medzi ružomberskými žrďami v zápase proti Dunajskej Strede (1:1) prvý raz v tejto sezóne stál Dominik Ťapaj.

"Keďže sa postúpilo do hornej šestky, vedel som, že dostanem nejakú príležitosť od trénera. A bolo to práve teraz. Zápas som si užil. Bol dobrý kvalitný," vravel len 19 - ročný mladík, ktorý na svoj šiesty štart v Niké lige čakal takmer rok, presne od 21. apríla 2023, keď chytal s Trenčínom (4:1).

"Myslím si, že remíza je spravodlivá, ale bod sa nám máli. Naša mentalita je ísť do každého zápasu s cieľom vyhrať, čo sa teraz nepodarilo, a tak všetci sme nasr... Ten bod sme si ale odmakali, navyše v závere nás bolo o jedného menej," pokračoval chalan, ktorý pod Čebrať prišiel v júli 2019 z Námestova a prvoligový debut absolvoval ako 18 - ročný 11. februára 2023 proti Michalovciam (1:0).

DAC sa ujal vedenia z penalty, keď Ťapaj vystihol Konemu smer strely, no tá predsa skončila v sieti. "Mal som loptu na prstoch, skoro som ju chytil. Keby ten gól bol nebol padol, mohol to byť iný zápas," opisoval Dominik moment, ktorý ho ešte aj po záverečnom hvizde rozhodcu dosť mrzel. Aj keď v danej chvíli spravil viac - menej všetko, čo mohol.

Z hry nepustil za chrbát žiadnu loptu. Skvelý zákrok vytiahol napríklad v 56. min., keď pálil Mendez a "uchmatol" gól Goeremu. Pri tej šanci dokonca lopta praskla. "Na to som tam, aby som chalanov podržal. Inokedy zase oni mňa podržia. O tom je futbal," podotkol Ťapaj a k vyfučanej lopte dodal: "Zachytil som ju štupľom kopačky, asi preto praskla."

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia