Cyklisti na Okolo Slovenska budú špurtovať aj v Ružomberku

Cyklisti na Okolo Slovenska budú špurtovať aj v Ružomberku

Ján SvrčekŠport25.4.2024

Vlani, po štyroch rokoch, pelotón medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska opäť zavítal do Ružomberka. V centre dolného Liptova bol na Námestí A. Hlinku, pred Mestským úradom, štart tretej 171,6 km etapy cez Oravu do Martina. Písal sa 15. september 2023.

Včera (24. apríla) organizátori predstavili program 68. ročníka Okolo Slovenska, ktorý sa uskutoční v netradičnom júnovom termíne. Dôvodom je športový kalendár v olympijskom roku. Súčasťou tohto tradičného podniku opäť, celkove šiestykrát, bude aj Ružomberok. A to cieľovým mestom, kde sa bude 29. júna končiť štvrtá 183,5 km etapa, so štartom v Partizánskom. Na nej pelotón čakajú dve rýchlostné (Žiar nad Hronom, Kremnica) a osem vrchárskych prémií (Veľké Pole, Nevoľné, Krahule, Šturec, Donovaly, Kalvária – prvý prejazd, Kalvária – druhý prejazd). Na druhý deň (30. júna) sa jazdci vydajú na 145 km „štreku“ na Štrbské Pleso. Vo Vysokých Tatrách aj tohtoročná edícia Okolo Slovenska skončí.

Kým v minulosti sa cyklisti presúvali zväčša zo západu na východ, alebo z východu na západ, tak tentoraz to bude z juhu na sever.

Pretekári počas piatich dní ukroja 710,5 km, s devätnástimi horskými a s ôsmimi rýchlostnými prémiami. Na štart sa celkove postaví 21 tímov z celého sveta. Prihlásené sú tri world tímy, sedem pro tímov, desať kontinentálnych a reprezentácia Mexika.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia