Cenný bod zo Žitného ostrova

Cenný bod zo Žitného ostrova

Ján SvrčekŠport20.4.2024

Ružomberskí futbalisti do odvetnej časti nadstavbovej skupiny Niké ligy o titul vstúpili bezgólovou remízou v Dunajskej Strede. Určite za povšimnutie stojí, že mužstvo, ktoré sa v poslednej chvíli vklínilo do hornej šestky, v tejto elitnej spoločnosti len raz prehralo (so Slovanom Bratislava (0:1), pričom v ďalších piatich „majstrákoch“ vždy bodovalo.

 Už v tretej minúte sa domáci dostali do zaujímavej šance, keď Andzouana centrom našiel Trusovu hlavu, no ružomberský gólman Frühwald bol na mieste. Potom sa hra viac – menej odvíjala medzi šestnástkami. Hostia v tejto časti mali aj zaujímavé situácie vpredu. V 33. min. vážne pohrozil Maslo a o šesť minút neskôr zase Selecký.

Druhú „polku“ už ovládol DAC. Domáci tím búšil do hostí, vytváral si aj šance, lenže defenzíva Liptákov odolala, v neposlednom rade i vďaka svojmu hrdinovi medzi žrďami Frühwaldovi.

Na snímke z¾ava Samuel Lavrinèík (MFK Ružomberok) a Milan Dimun (DAC) v zápase 6. kola nadstavbovej èasti Niké ligy skupiny o titul FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Ružomberok 20. apríla 2024 v Dunajskej Strede. FOTO TASR - Edmund Örzsik

Xisco Muñoz, tréner Dunajskej Stredy: „Myslím si, že náš prvopolčasový výkon zaostal za očakávaním. Nemôžeme 45 minút hrať bez intenzity. Reakcia hráčov však bola výborná, odohrali sme veľmi dobrý druhý polčas. Nerozumiem, že v dôležitej fáze sezóny nemôže byť VAR na každom zápase. Boli tam rozhodnutia, kde mohlo byť všetko inak. Ale nezostáva nám nič iné, ako ísť ďalej."

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: „Videli sme zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sme mali dobrú prípravnú fázu, dobre sme napádali a pokúšali sa presadiť v útočnej polovici, kde sa chalani dostávali až k šestnástke. Lenže naše akcie zostali nedotiahnuté. Z úvodného polčasu sa malo vyťažiť viac. Dunajská Streda nás chcela vytiahnuť, no jej následné prechody do protiútokov sme kontrolovali. V druhej polovici nás súper dostal viac pod tlak. Škoda, že sme neboli aktívnejší, že sme sa viac nedokázali vymaniť z tlaku.“

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Ružomberok 0:0

Žlté karty: Dimun – Hladík, Mojžiš. Rozhodovali: Smolák – Roszbeck, Vitko - 4651 divákov.
 Dunajská Streda: Popovič – Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (75. Redzic) – Herc (67. Ramadan), Dimun – Trusa, Vitális (87. Dolček), Andzouana – Kone (75. Goure).

 Ružomberok: Frühwald - Malý, Maslo, Mojžiš - Luterán, Lavrinčík, Múdry, Selecký – Hladík (87. Jackuliak), Chrien (70. Boďa), Tučný (60. Domonkos).

Foto: tasr

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia