Baby si z hlavného mesta odviezli bod

"Baby" si z hlavného mesta odviezli bod

Ján SvrčekŠport21.9.2024

Ružomberské futbalistky dnes (21. septembra) v 7. kole I. ligy remizovali v Bratislave so Slovanom 1:1. „Belasé“ do dnešného dňa boli na čele 10 – členného pelotónu, no tiež treba dodať, že obhajca titul Myjavy na druhom mieste, mal stopercentný bodový nástrel, akurát o jeden zápas k dobru.

Napokon Ruža siahala po troch bodoch. Táto rozprávka sa jej rozplynula až na konci nadstaveného času.

V prvom polčase mal o niečo viac z hry Slovan, ale dievčatám sa podarilo do prestávky udržať bezgólový stav. V druhej polovici naše hráčky ešte zvýšili bojovnosť a naozaj načreli až na dno svojich síl. Po nešťastnej ruke Frederiky Kovalíkovej, ktorá v behu zachytila loptu, hlavný rozhodca nariadil v prospech bratislavského družstva jedenástku, ktorú naša brankárka Janka Červíková chytila. Vzápätí my sme udreli gólom Rebeky Žihlavníkovej. Domáci tím potom vyvinul enormnú snahu, aby s výsledkom dačo spravil. V nadstavenom čase zahrával tri rohové kopy a posledný, keď jeho najvyššia hráčka hlavou vyrovnala, sa nám stal osudným,“ hodnotil duel Igor Bella, ktorý dnes pri Dunaji zaskočil za hlavného trénera ružomberských futbalistiek Jaroslava Súkeníka, keďže je so slovenskou „pätnástkou“ v Srbsku.

Ujma v čase blížiaceho sa záverečného hvizdu arbitra, vždy škrie. „Áno, je to veľká škoda, že sme si neudržali jednogólové vedenie. Som z toho trochu nešťastný, lenže pred zápasom, asi každý z nás by bral aj bod z Bratislavy. Dievčatám jednoznačne patrí absolutórium, podali veľmi dobrý výkon,“ doložil Igor Bella.

Foto: facebook

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia