Slávna Nituška ožije na ružomberských doskách, divadelníci z RosaThea odohrajú komédiu s českými kolegami

Slávna Nituška ožije na ružomberských doskách, divadelníci z RosaThea odohrajú komédiu s českými kolegami

RedakciaAktuality6.11.2019

Občianske združenie RosArt a Ružomberské divadlo RosaThea pripravili pre ružomberských divákov ďalší nezabudnuteľný divadelný zážitok. Pre spríjemnenie druhej novembrovej soboty pozvali do Ružomberka svojich priateľov z partnerského mesta Kroměříž. Na ružomberských doskách sa tak opäť po dvoch rokoch predstaví Divadelný spolek Kroměříž, tentoraz s hudobnou komédiou "Utekaj, Nituška!".

Viete, čo sa stane, keď kostolný organista je utajeným operným autorom, matka predstavená majorkou, poručík subretom a kláštorná chovankyňa operetnou divou? Viesť dvojitý život je veľmi nebezpečné a práve ten je zápletkou nielen tejto, ale i mnohých ďalších situačných komédií. „Viesť dvojitý život prinesie mnoho nebezpečných a komických situácií a keďže sa hra odohráva v dvoch absolútne odlišných a atraktívnych prostrediach ako je kláštor a divadlo, o komické situácie nebude núdza,“ hovorí Marianna Stančoková, manažérka Občianskeho združenia RosArt.

Ľubomír Feldek ako autor tohto brilantného prepisu využíva zápletku dvojitej identity jednej z postáv a tento fenomén rozšíri aj do ďalších postáv. O vtip a humor určite nebude núdza. Chýbať nebudú ani hravé a milé melódie pôvodnej francúzskej operety Florimonda Rongera Hervého.

„Ide o veľmi vydarený a nápaditý prepis slávneho operetného vaudevillu Mam‘zelle Nitouche, ktorý už viac ako sto rokov baví divákov po celom svete a nestráca nič zo svojej sviežosti,“ dodáva a pozýva Ružomberčanov Marianna Stančoková, ktorá je aj dramaturgičkou a režisérkou Ružomberského divadla RosaThea. Českí divadelníci sa predstavia už túto sobotu, 9. novembra o 18.00 v Kultúrnom dome v Černovej.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia