Vydarený klubový turnaj v plážovom volejbale

Vydarený klubový turnaj v plážovom volejbale

RedakciaŠport14.6.2020

Bola to poriadna porcia, celodenný maratón od deviatej ráno, s vyvrcholením o ôsmej večer. Reč je o nultom ročníku turnaja VK One beach, ktorý sa v sobotu konal na plážových ihriskách Fitness centra California na Klačne. S účastníkmi bolo nadmieru milosrdné aj „nebíčko“, ktoré na tamojší piesok nepustilo ani malú prehánku. Hoci nešlo o žiadne „majstráky“ chalani a ´baby´ hrali s veľkou chuťou a s obrovskou gurážou. Veru, veľmi sympatický počin mladého klubu na ružomberskej športovej mape.

Celkove máme v pláne štyri turnaje, tento bol úvodný. Tým sme viac – menej oficiálne otvorili našu beachovú sezónu,“ rozhovoril sa podpredseda a tréner Volejbalového klubu One Ružomberok Radovan Kalina. „Išlo o naše interné podujatie, ktoré sme vypísali pre štyri kategórie – chlapcov, dievčatá, zmiešané dvojice a družstvá. V duchu motta ´Spoznávajme sa navzájom´, bola vyhlásená aj súťaž štvorčlenných tímov. Tie vyskladali chlapci a dievčatá z rôznych kategórii, keď niektorí sa doteraz ani na tréningoch spoločne nestretli. Sledujeme tu jasný zámer, vybudovať u našich členov klubový patriotizmus a aby počas sezóny si navzájom drukovali a chodili sa na zápasy povzbudzovať. Do tejto súťaže chlapci a dievčatá zbierali body podľa umiestnení v jednotlivých kategóriách a za každý vyhratý set. Pod vysokou sieťou sa predstavilo 29 hráčov z kategórie staršieho žiactva, kadetov, kadetiek a juniorov a odohralo sa okolo štyridsať zápasov,“ vysvetľoval nám R. Kalina.

VK One Ružomberok dáva na známosť, že maximálne vážne sa hotuje na halovú sezónu, v ktorej v súťažiach Slovenskej volejbalovej federácie bude mať tri družstvá v kategórii mladšieho žiactva, ďalej staršie žiačky, kadetov, kadetky a juniorov. „Začiatkom júla pripravujeme pre našich členov týždenný kemp s dvoj až trojfázovými tréningami pod dohľadom ligových volejbalistov,“ pripojil R. Kalina.

Výsledky – chlapci: 1. Daniel Kalina, Peter Krška, 2. Dominik Kalina, Matej Palider, 3. Marek Bradiak, Janek Dudek, dievčatá: 1. Lucia Kušnírová, Lucia Kršková, 2. Synthia Mederly, Eliška Sanigová, 3. Karin Jeleníková, Kristína Šupčíková, mix: 1. Synthia Mederly, Marián Janovec, 2. Lea Dančová, Peter Krška, 3. Lucia Kršková, Dominik Kalina, družstvá: 1. Peter Krška, Daniel Kalina, Lea Dančová, Dorota Jankovičová. Najlepší hráči – chlapci do 18 rokov: Peter Krška, nad 18 rokov: Marián Janovec, dievčatá: Synthia Mederly.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia