Plážový volejbal v plnom lesku

Plážový volejbal v plnom lesku

RedakciaŠport11.7.2021

Dnes poobede v areáli Fitnes centra California na ružomberskom sídlisku Klačno vyvrcholil dvojdňový štvrtý turnaj majstrovstiev Slovenska v plážovom volejbale.

Sobota bola úžasná, vyšla nám na sto percent. Krásne počasie prilákalo aj veľa divákov. Dnes ma však chytila i slabšia depresia. Od ôsmej sa rozbehli zápasy, no okolo pol desiatej začalo liať, nechýbali ani hromy a blesky. Na nejaký čas sme boli nútení program prerušiť a potom celé dopoludnie sa hralo za dažďa. Len tajne som dúfal, že na záver sa ešte obloha umúdri a tak sa aj stalo,“ rozprával predseda poriadajúceho VK One Ružomberok Tomáš Varga. „Som veľmi rád, že po lanskom dvojhviezdičkovom turnaji, teraz nám bolo pridelené jedno z troch trojhviezdičkových podujatí (popri Košiciach a Bratislave) série Summer Beach Tour. Do Ružomberka zavítala kompletná slovenská beachová špička i bývalí reprezentanti v šesťkovom volejbale,“ žiaril hlavný hostiteľ.

Športový stánok s tromi pieskovými kurtmi ružomberskí organizátori zabalili do slávnostného šatu, pričom v prípravách neopomenuli ani detaily. „Odchádzam z perfektnými pocitmi. Čo sa týka organizácie, stačí tu jedno slovo – super. Všetko, na čom sme sa s pánom Vargom dohodli, bolo do bodky zabezpečené. Proste tip top. Športová úroveň bola špičková,“ pochvaľovala si koordinátorka Slovenskej volejbalovej federácie pre beachvolejbal a snowvolejbal Jana Jányová.

U mužov triumfovala zvolenská dvojica Marek Ludha a Ľuboš Nemec. „Splnili sme náš plán. Možno divákom sme nedopriali napínavé finále, keďže zápas bol dosť jednoznačný, no nechceli sme žiadnu zápletku dopustiť. Už vlani som tu bol na ´béčkovom´ turnaji, no teraz bol ´areálik´ ešte lepšie pripravený. O nás opäť bolo postarané po všetkých stránkach,“ vyznal sa 27 – ročný Ľudha.

Ženské finále bolo vyšperkované aj dramatickým nábojom. Za stavu 1:1, rozhodujúci tretí set stiahli na svoju stranu Barbora Tokošová (Skalica) a Jana Šimanicová (Staškov). „Bola som plná očakávania, vôbec sme nevedeli, kam ideme, čo nás čaká. Napokon išlo o veľmi milé prekvapenie. Z víťazstva máme veľkú radosť,“ žiarila 28 – ročná Šimanicová, ktorá v predchádzajúcej sezóne v hale hrávala v Rakúsku.

V akcii boli aj Ružomberčania – bratia Marek a Jonáš Janovcovci, Adrián Petruf a s Jánom Halajom z Dolného Kubína a nestarnúci majiteľ „fitka“ California Miloš Rousek s bývalým úspešným volejbalistom Martinom Kapustom.

Finálové výsledky – muži: Ludha, Nemec – Jány, Patúc 2:0, ženy: Tokošová, Šimanicová – Šípošová, Eleková 2:1.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia