Aďka, Andrea Kubasová je sympatická, mladá a šikovná cukrárka. Najskôr som si začala variť, pretože sa chcela zdravšie stravovať. Postupne prešla až k pečeniu. Príprava dezertov, či koláčov sa stala nielen jej koníčkom, ale aj profesiou, ktorá ju živí. Ochotne ukáže a poradí aj ostatným, ktorí o radu a usmernenie pre prípravu zdravých sladkostí stoja. Tak sa dostala aj do Mondi SCP, kde svoje recepty, skúsenosti a praktické rady prezentovala pracovníkom. Účastníci tohto sladkého kurzu si za asistencie vyskúšali prípravu krémov a finálnu úpravu koláčov.
„V pekárni som si pred pripravila pistáciové laskonky, čokoládové brownies a malinové košíčky (tarlateky) s bielou čokoládou. Teraz nás čakajú prípravy krémov a zdobenie koláčov,“ prezradila cukrárka.
Andrea sa počas praktického kurzu z cyklu Mondi Academy podelila aj o svoje recepty a vysvetlila postupy pri výrobe koláčov. „Nie som zástankyňa obrovského sladenia krémov a koláčov. Ak je v koláči veľa cukru, potom sa akoby strácala iná chuť, ktorá tam je oveľa podstatnejšia, či výraznejšia“ radila Aďka.
Novinky v pečení a varení, a čo je podstatnejšie zdravšie postupy zaujímajú dnes mladšie aj skúsenejšie gazdinky. O pečenie s Aďkou bol veľký záujem. Nebolo to prvýkrát, čo Mondi SCP pre svojich zamestnancov zorganizovalo vzdelávací kurz v oblasti gastronómie.
„V rámci Mondi Academy sa usilujeme rozvíjať svojich zamestnancov aj inak, ako po odbornej stránke. Smerujeme ich na zdravý životný štýl, stravovanie, čo by mohlo zaujímať a byť užitočné v ich osobnom živote,“ vysvetlila Jana Hafiňáková z úseku ľudských zdrojov Mondi SCP, ktorý je organizátorom vzdelávacích aktivít.
© 2025 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia