Zajtra pod extraligovými košmi: Ružomberok - Šamorín

Zajtra pod extraligovými košmi: Ružomberok - Šamorín

Ján SvrčekŠport23.2.2024

Po výluke, kvôli záverečnému turnaju Slovenského pohára Final Six, ktorý sa uskutočnil v ružomberskej Koniarni, pokračuje Niké extraliga basketbalistiek. V 3. kole skupiny o 1. - 4. miesto zajtra (24. februára) o 17. hod. MBK Ružomberok vyzve ŠBK Šamorín.

Oba tímy sa v poslednom čase dvakrát stretli, ale na iných fórach. Najprv Ružomberčanky v Piešťanoch na Federálnom pohári zdolali Šamorín 82:44 a pred týždňom doma v Slovenskom pohári v stretnutí o 3. miesto 77:43.

"Zápas potrebujeme zvládnuť k našej spokojnosti," vyhlásil kouč ružomberského družstva Juraj Suja, ktorý dnes ešte nevedel, ako všetko dopadne, čo sa týka zostavy. "Na sto percent nenastúpi Lucia Hadačová, ktorá si lieči koleno. Tréningové výpadky zo zdravotných dôvodov mali tiež Viktória Havranová a Alexandra Buknová."

Na Slovenskom pohári Šamorín v prvom polčase slušný odpor kládol Piešťanom i Ružomberku. "ŠBK má svoju kvalitu, hlavne v prvej päťke. Sú tam hráčky, ktoré vedia aj bodovať. Zvyšok sú väčšinou mládežníčky. K zápasu musíme pristúpiť zodpovedne. Tiež byť opatrní, obozretní a sústredení," dodal Juraj Suja.

Foto: facebook Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia