Začína sa extraligová vyraďovačka

Začína sa extraligová vyraďovačka

Ján SvrčekŠport19.3.2024

Zajtra (20. marca) štartuje záverečná časť Niké extraligy basketbalistiek, prvým, štvrťfinálovým kolom play off, ktoré sa hrá na dva víťazné zápasy. Tretí MBK Ružomberok sa stretne so šiestym tímom po tabuľkovej časti Young Angels Košice. Liptáčky sériu začínajú o 17. hod. pod svojimi košmi.

"Anjelky" mali úplne inú kvalitu kádra v starom roku, keď družstvo zvlášť ťahali tri Američanky Littefieldová, Leidlová a Kingová. Vtedy dokonca zdolali Piešťanské Čajky 97:94. V Ružomberku v základnej časti extraligy prehrali 65:76 a doma len o kôš - 68:70. Momentálne je ale všetko inak. Mladé košické družstvo naposledy prehralo s UMB Banská Bystrica 71:90 a predtým so sesterským družstvo v meste, s CBK 67:79. Takže favorit tejto štvrťfinálovej dvojičky je jasný.

"V prvom rade chceme zápas zvládnuť, hrať dobre. Nie som zvyknutý dávať dievčatám nejaké konkrétne úlohy. Ich úlohou je na ihrisku robiť veci, ktorým sa venujeme na tréningoch. Samozrejme, dôraz je kladený na obranu. V porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi je však treba mať aj viac streleckých pokusov, menej strát a lepší doskok. Proste zlepšiť parametre, ktoré sú dôležité," povedal pre náš portál tréner ružomberských žien Juraj Suja a k samotnej zostave dodal: "Uvidíme, či budú môcť nastúpiť Lucia Hadačová a Kamila Jarošová."

Zajtrajší program: o 17. hod.: MBK Ružomberok - Young Angels Košice, 18. hod.: Piešťanské Čajky - BK AS Trenčín, Slávia Banská Bystrica - BK ŠK UMB Banská Bystrica, o 19. hod.: ŠBK Šamorín - CBK Košice. Odvety sú naplánované na sobotu (23. marca).

Ďalší program: 2. kolo play off - semifinále o 1. - 4. miesto na 3 víťazné zápasy: 3.apríla, 6. apríla, 10. apríla (prípadne 13. a 17. apríla), o 5. - 7. miesto na 2 víťazné zápasy: 6. apríla, 10. apríla (prípadne 13. apríla), o 5. miesto na 2 víťazné zápasy: 20. apríla, 24. apríla (prípadne 27. apríla), finále na 3 víťazné zápasy: 20. apríla, 24. apríla, 27. apríla (prípadne 1. a 4. mája).

Foto: autor, facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia