Za prvý polčas 27 inkasovaných bodov, no v druhom o 23 viac

Za prvý polčas 27 inkasovaných bodov, no v druhom o 23 viac

Ján SvrčekŠport4.4.2024

Bol to zaujímavý zápas, ktorý divákom v hale Dukly na Štiavničkách ponúkol skvelý ženský basketbal. Reč je o včerajšom prvom semifinálovom stretnutí Niké extraligy žien medzi Sláviou Banská Bystrica a MBK Ružomberok (77:59). Konečný rozdiel je síce jednoznačný, ale ešte aj v polovici poslednej štvrtiny domáce "pumy" boli vpredu o šesť bodov (63:57), no potom už ich súperkám odišla "para".

Po dvadsiatich minútach hostky viedli 31:27 a tesne predtým 31:26. "Prvý polčas bol z našej strany výborný. Dievčatá išli krok po kroku. Tak, ako sme chceli. Hrali naozaj zodpovedne. Z mínus jedenásť bodov sa dostali hore, na plus päť bodov. Lenže v druhej polovici sme dostali päťdesiat bodov. Zomreli sme na úzku rotáciu. Bystrica nás pretlačila práve svojou širšou a kvalitnejšou rotáciou. Súperovi treba len zagratulovať. Druhý polčas hral veľmi dobre."

Do druhej "polky" vicemajsterky vstúpili 10 - bodovou šnúrou, čím preklopili stav na 37:31 vo svoj prospech. "Toto ešte nebol zlomový úsek. Po oddychovom čase sme zase viedli o bod. Rozhodlo sa až potom, keď sme prestali brániť a tlačiť na loptu. Takisto odchádzali fyzické sily. Avšak naše družstvo v tej zostave, čo hralo, odovzdalo na palubovke maximum. Dievčatá si zaslúžia obdiv. Nechali tam všetko, ale myslím si, že dá sa ešte viac. Vyskytla sa totiž aj veľmi zlá sekvencia v podaní niektorých hráčok, čo sa týka bránenia. Tiež hlúpe nešportové fauly. Slávia nás za to vytrestala svojou hráčskou kvalitou," hodnotil ďalej Suja.

Čo sa týka streleckej "mušky" v ružomberskom tíme, tak ako viac - menej býva zvykom, jednoznačne dominovala Oľga Jackovecová, ktorá dosiahla 22 bodov. "Oľga v našom snažení nezostala sama. Bojovala takisto ako ostatné dievčatá. No zároveň musím povedať, že vie hrať aj lepšie. Tiež nezvládla niektoré momenty, či veci, čo sa dali lepšie riešiť," podotkol kouč Ruže a dodal: "Celá partia našich dievčat si za tento zápas zaslúži rešpekt. Verím, že v sobotu v domácom prostredí hráčky zopakujú hodne z bystrického výkonu."

Foto: facebook Slávia Banská Bystrica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia