Veľký krok Ruže k pohárovému finále

Veľký krok Ruže k pohárovému finále

Ján SvrčekŠport2.4.2024

Futbalisti MFK Ružomberok v úvodnom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu presvedčivým spôsobom zvládli rolu favorita, keď nad treťoligovou Odevou Lipany na jej ihrisku vyhrali 5:0. Určite prvoligistovi do kariet zohrala i početná výhoda už od 6. min. zápasu.

Domáci bleskovo prišli o gólmana Bartoša, ktorý rýchly brejk Gereca, ktorý by už mal pred sebou prázdnu bránu, zastavil mimo šestnástky faulom, za čo správne videl červenú kartu. Takže Odeva pokračovala v len s desiatimi mužmi.

V 15. min. akciu MFK potiahol Tučný a Hladík otvoril skóre, pričom lopta prešla striedajúce brankárovi Šupkovi pod telom do siete. V 25. min, po šikovnej ružomberskej akcii, ľavačkou vypálil Tučný, Šupka loptu vyrazil a Gerec upravil stav na 0:2. Vzápätí ten istý hráč mal ďalšiu tutovku, ale trafil iba žrď. Avšak v 27. min. Gerec zvládol "reparát", keď hlavou a zužitkoval Hladíkov center. V poslednej minúte úvodného dejstva Tučný našiel Gereca a ten z prvej, už do prestávky zavŕšil svoj hetrik - 0:4.

Po zmene strán dnes gólový muž nadviazal na svoj prvopolčasový strelecký koncert. Bolo to v 55. min., keď Maslo poslal učebnicovú kolmičku za zadné šíky súpera, Domonkoš hlavou našiel Gereca a bolo 0:5. Liptáci až do konca jasne na ihrisku dominovali.

Bol to veľký zápas Štefana Gereca - štyri gólové nástrely a ešte aj expresne rýchlo pod sprchy poslal strážcu domácej svätyne Bartoša.

Smelo už možno povedať, že Slovenský pohár pozná prvého finalistu.

Odveta bude 16. apríla o 15:30 hod. pod Čebraťom.

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Zápas sme zvládli výborne, nič iné k tomu ani nemožno povedať. Bolo za tým za tým nastavenie ´klukov´ a ich prístup k stretnutiu. Samozrejme duel ovplyvnilo aj vylúčenie domáceho hráča, ktoré nám pomohlo. My sme po ňom išli za výsledkom, za gólmi. Vďaka nášmu spôsobu hry a premieňaniu šancí."

ŠK Odeva Lipany - MFK Ružomberok 0:5 (0:4)

Góly: 15. Hladík, 25., 27., 45., 55. Gerec. Žlté karty: Micherda – Chobot. Červená karta: 6. Bartoš (Lipany). Rozhodovali: Dihál - Vitko, Zemko - 2135 divákov.

Ružomberok: Ťapaj – Malý, Gabriel (46. Chobot), Mojžiš (46. Maslo) – Luterán (46. Kotula), Zsigmund, Domonkos, Múdry (61. Lavrinčík), Tučný – Hladík (61. Jackuliak), Gerec.

Foto: Matej Šavol

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia